Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» Κεραμέως με τους εκπαιδευτικούς - Η ΟΛΜΕ απαντά στην αγωγή με κινητοποιήσεις

«Πόλεμος» Κεραμέως με τους εκπαιδευτικούς - Η ΟΛΜΕ απαντά στην αγωγή με κινητοποιήσεις
Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του επείγοντος
Σχετικά Άρθρα
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τους εκπαιδευτικούς.
Η υπουργός κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που στοχεύει «στη μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί.

Η αγωγή Κεραμέως

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά των Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.
Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» διαρκείας (η οποία εξαγγέλθηκε χωρίς καν την πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων προηγούμενου δημόσιου διαλόγου και ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας) και να εφαρμοστεί ο νόμος του Κράτους, όπως τονίζει.
Όπως λέει το υπουργείο «Οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως π.χ. η μόλις χθεσινή εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή και από την τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις όπου για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η δια ζώσης εκπαίδευση (π.χ. σε περίπτωση παρεμπόδισης της πρόσβασης μαθητών στο χώρο του σχολείου). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί

 Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς, σήμερα Πέμπτη, στις 13:30 στο Πρωτοδικείο Αθηνών που εκδικάζεται η αγωγή του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ της επαρχίας σε έκτακτες συγκεντρώσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια ώρα, κάνοντας λόγο για «αυταρχισμό και τρομοκρατία του υπουργείου».
Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που στοχεύει «στη μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».
Η αγωγή θα εκδικαστεί, σήμερα, λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης, καθότι έως σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται βάσει του νέου νόμου να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση της προηγούμενης χρονιάς.
Η απεργία-αποχή αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 με ποσοστό 92,3% σε όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως προβλέπονται από τους νόμους 4692/20 και 4823/21.
Σημειώνεται, ότι, μεταξύ άλλων, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις ποινές, που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας, για όσους δεν συμμορφωθούν με το μέτρο της αξιολόγησης, όπως περικοπές μισθών, καθαίρεση διευθυντών σχολείων, απαγόρευση υποβολής υποψηφιότητας για στελέχη εκπαίδευσης, μισθολογική καθήλωση και άλλα. Επίσης, μιλούν για «αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές προτάσεις της κυβέρνησης».

KKE: Η κυβέρνηση σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια

«Η απαράδεκτη αγωγή της υπουργού "Παιδείας", κ. Κεραμέως ενάντια στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών που, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, θέτουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα!» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας «αφού η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τα αντιδραστικά της σχέδια, γιατί βρήκε μπροστά της τις καθολικές συλλογικές αποφάσεις άρνησης των εκπαιδευτικών, προχωρά τώρα σε νέο αυταρχικό κατήφορο».
«Τόσο "πεισμένη" είναι η εκπαιδευτική κοινότητα από τις "κοσμογονικές αλλαγές" του υπουργείου "Παιδείας" που η κυβέρνηση επιστρατεύει το μαστίγιο για να εφαρμοστούν! Μετά τα υποκριτικά "ευχαριστώ" στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό και στις διαδικασίες της τηλεκπαίδευσης, τώρα τους σέρνει στα δικαστήρια!» σημειώνει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει στη συνέχεια:
«Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που έδωσαν τη μάχη για να κρατήσουν τα παιδιά μια στοιχειώδη επαφή με τη μορφωτική διαδικασία, όταν το υπουργείο "Παιδείας" δεν έπαιρνε -όπως δεν συνεχίζει να παίρνει- ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και ανοιχτά σχολεία που θα στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε τους βήμα και για κάθε τους ανάγκη».
«Η νέα επίδειξη πυγμής του υπουργείου "Παιδείας" και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, δεν θα επιτρέψει το σχολείο να μετατραπεί σε μαγαζί όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->