Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Διαλυμένες» οι ευρωομάδες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Προσωπικές ατζέντες και κριτική στους προέδρους

«Διαλυμένες» οι ευρωομάδες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Προσωπικές ατζέντες και κριτική στους προέδρους
Έρχεται μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στις ευρωομάδες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Είναι γνωστό στους κύκλους της Αθήνας και των Βρυξελλών ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν διαλυμένη. H ατάκα Στέλιου Κούλογλου περί ισοπαλίας Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και το άδειασμα του από τους Παπαδημούλη-Αρβανίτη έφερε ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας των ευρωβουλευτών.

Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει κανείς με κανέναν

Να θυμίσουμε ότι τα επεισόδια είναι πολλά. Παλαιότερα όταν έγινε γνωστό το πόθεν έσχες Παπαδημούλη και τα ακίνητα που νοίκιαζε σε ΜΚΟ που ασχολείται με μετανάστες, ο Κούλογλου ζητούσε την παραίτησή του από ευρωβουλή.
Ο Κώστας Αρβανίτης, από την άλλη, ποτέ δεν πήγε τον Στέλιο Κούλογλου. Δύο μεγαλοδημοσιογράφοι στην ίδια ευρωομάδα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. O Παπαδημούλης, παρόλο που υποστήριξε τον Α.Τσίπρα στην κριτική Κούλογλου, έχει έρθει σε ρήξη πολλές φορές με τα προεδρικά στελέχη. Ο κοινός τόπος τους είναι ότι ο Παπαδημούλης έχει κουράσει με τα business stories του και χαλάει την εικόνα του κόμματος. Ο Πέτρος Κόκκαλης ασχολείται μόνο με την κλιματική αλλαγή λες και είναι CEO καμίας ΜΚΟ για το περιβάλλον, η Έλενα Κουντουρά ασχολείται μόνο με την ατζέντα της και τις συναντήσεις που «φτιάχνουν» το προφίλ της και ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται εντελώς εκτός κλίματος. Κάθονται όλοι στον παχυλό μισθό τους και στην ωραία ζωή που διαβιούν στο Βέλγιο.

Μία «ωραία ατμόσφαιρα» και στη ΝΔ

Ωστόσο και στη ΝΔ το κλίμα δεν είναι το καλύτερο. Η άρνηση της Μ. Ασημακοπούλου και Μ. Κεφαλογιάννη να ψηφίσουν την οδηγία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ εκνεύρισε το Μαξίμου που ετοιμάζει ατζέντα ευνοϊκή προς τους δικαιωματιστές. Η Ελίζα Βόζενμπεργκ έχει κουράσει σαν πρόσωπο.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης είναι αποκομμένος από το Μαξίμου και από το κόμμα για ευνόητους λόγους. Ο Γιώργος Κύρτσος, έχει ενοχλήσει πολύ με τις συνεχείς παρεμβάσεις του για τα θέματα της οικονομίας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση που επέκρινε την κυβέρνηση για την ΑΜΚ της ΔΕΗ διότι «αυξάνεται η αβεβαιότητα για το κόσμο», πήρε θέση υπέρ των εργαζόμενων για την e-food και κατά του Υπ.Εργασίας, εξήρε τις δηλώσεις Σαμαρά ότι η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι. Κοινώς έχει γίνει ο «Κούλογλου» του Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ. Οσο για τον Ζαγοράκη. Χωρίς κοινοβουλευτικό έργο με όπλο τη δημοφιλία, ανεξαρτητοποιήθηκε επειδή τιμωρήθηκε η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ, μπήκε στην ΕΠΟ ως πρόεδρος και παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό.

Αλλαγή συστήματος και επαναφορά της λίστας

Ασφαλώς, οι περισσότεροι από τους προαναφερόμενους γνωρίζουν καλά ότι δεν θα είναι ξανά ευρωβουλευτές, ούτε καν υποψήφιοι αφού δεν είναι στις προτιμήσεις των αρχηγών τους πλέον. Γι’ αυτό και αντιδρούν πλέον ανοικτά στην επίσημη γραμμή του κόμματος. Ειδικότερα, εάν επανέλθει το σύστημα της λίστας στις ευρωεκλογές, όπου θα μπαίνουν οι πρώτοι στην λίστα και όχι οι πρώτοι σε ψήφους, αυτό θα σημάνει το τέλος όσων έχουν άκρες στα ΜΜΕ ή διαθέτουν δημοφιλία. Και ακολούθως θα βγαίνουν αυτοί που βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση των προέδρων των κομμάτων. Ισως έτσι να δούμε καλύτερο επίπεδο στην ευρωβουλή και από τα δύο κόμματα.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης