Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης για Πικραμμένο: Η αλήθεια λάμπει, έστω και με απαράδεκτη καθυστέρηση

Βαρουφάκης για Πικραμμένο: Η αλήθεια λάμπει, έστω και με απαράδεκτη καθυστέρηση
H αντίδραση Βαρουφάκη στις δηλώσεις Πικραμμένου
Σχετικά Άρθρα
«Η αλήθεια πάντα λάμπει, έστω και με απαράδεκτη καθυστέρηση», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας χθεσινή αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου για το ενδεχόμενο που υπήρξε να κλείσουν οι τράπεζες το 2012.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 προσθέτει:
«Το κλείσιμο των τραπεζών ήταν το μέσον με το οποίο η τρόικα εσωτερικού εξωτερικού θα εκβίαζε τον λαό να αποδεχθεί την Χρεοδουλοπαροικία.
Τιμή μου μεγάλη το ότι η ίδια τρόικα αποφάσισε να μου το χρεώσει, επειδή δεν συνθηκολόγησα ως ΥπΟικ».

Το σχέδιο για κλείσιμο των τραπεζών

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, αποκάλυψε ότι το 2012 υπήρχε σχέδιο για το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες.
«Είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες το οποίο υπάρχει ακόμα στη Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση). Αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα κλείναμε τις τράπεζες» δήλωσε ο κ. Πικραμμένος μιλώντας στον Σκάι.
«Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον λεγόμενο έκτακτο δανεισμό, ο οποίος είναι πάνω από τη πιστωτική γραμμή τον οποίο τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να δώσουν παραπάνω. Είχαμε κάνει ένα σχέδιο για το πως θα οργανώσουμε τα πράγματα, πως θα οργανωθεί η φύλαξη κτλ. Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα, η χώρα μας ευτυχώς έχει κάνει άλματα προόδου από τότε», υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης