Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αύριο 28/9 οι ανακοινώσεις για τις γαλλικές φρεγάτες - Ώριμη η πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

Μητσοτάκης: Αύριο 28/9 οι ανακοινώσεις για τις γαλλικές φρεγάτες - Ώριμη η πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού
Η «επισφράγιση» της συμφωνίας για τις γαλλικές φρεγάτες αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να γίνει κατά τη διάρκεια του δείπνου των κυρίων Μητσοτάκη και Macron.
Σχετικά Άρθρα

Αύριο Τρίτη 28/9  θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε  συνέντευξή του από το Παρίσι στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να φυλάσσονται τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η Ελλάδα του 2021 είναι μια χώρα βαθιά ευρωπαϊκή και περήφανη για τη δική της ταυτότητα.
Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα και Έλληνες και Ευρωπαίοι.
Δεν υπάρχει εθνική μοναξιά.
Θα σας ζητούσα λίγη υπομονή, αύριο το πρωί θα κάνουμε δηλώσεις με τον πρόεδρο Macron από το Μέγαρο των Ηλυσίων».
Aναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, μίλησε για στρατηγική εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.
Η «επισφράγιση» της συμφωνίας για τις γαλλικές φρεγάτες αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να γίνει κατά τη διάρκεια του δείπνου των κυρίων Μητσοτάκη και Macron.

Ευρωστρατός - Τουρκία

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ώριμη την πρόταση για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.
«Αυτό το οποίο μπορώ να πω, είναι ότι το αίτημα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης είναι απολύτως επιτακτικό. Ελλάδα και Γαλλία θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας.
Δεν υπονομεύει το ΝΑΤΟ, αλλά όσο πιο ισχυρή θα είναι αμυντικά η Ευρώπη, τόσο πιο πολύ μπορεί να συνεισφέρει στο ΝΑΤΟ» σημείωσε.
O κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, πως είναι ανάγκη να φυλάσσονται τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία σημείωσε:
«Την άνοιξη έκανα πρόβλεψη για ένα ήσυχο καλοκαίρι.
Η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι η ένταση δεν εξυπηρετεί κανένας και πως η Ελλάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της.
Δεν βλέπω τον λόγο να μην έχουμε ήσυχο φθινόπωρο.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία».
Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην ΕΕ για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι κάποια κράτη στην Ένωση δεν είναι διατεθειμένα να αναγνωρίσουν και να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί.
Παρατήρησε, ωστόσο, ότι οι μεταναστευτικές ροές κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ έχουν μειωθεί κατά 90%, ενώ ανέφερε ότι δεν περιμένει μεταναστευτικό «κύμα» από το Αφγανιστάν.

Εκλογή Scholz στη Γερμανία

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, σε συνδυασμό με την επικείμενη εκλογή του Olaf Scholz στη γερμανική καγκελαρία, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης