Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι 600.000 πολίτες άνω των 60 ετών

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι 600.000 πολίτες άνω των 60 ετών
Δεν παρουσίασε κενό το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμού είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι περίπου 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί εξέφρασε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ο κ.Πλεύρης είπε πως το 70% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί ωστόσο στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, η οποία θεωρείται και η πιο ευπαθής, έχει εμβολιαστεί το 80% με συνέπεια περίπου 600.000 άνθρωποι σε αυτή την ομάδα να μην έχουν εμβολιαστεί.
Αναφερόμενος στα πλαστά πιστοποιητικά ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι όπου υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για ύποπτες συμπεριφορές γίνεται αμέσως έλεγχος και έκανε λόγο για περιστατικά με διασπορά αλλά μεμονωμένα.
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμού δεν παρουσίασε κενό, ωστόσο όταν κάποιος επίορκος μπαίνει με τα στοιχεία του τότε είναι ευκολότερο να υπάρξει η παρανομία.

Στο πλευρό της Μυρτούς

Ο κ.Πλεύρης έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της Μυρτούς λέγοντας πως ήδη επικοινώνησε με την οικογένειά της για να λυθούν τα θέματα που θα καταστήσουν δυνατή τη μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία:
«Και ως άνθρωπος και ως Υπουργείο θα είμαι δίπλα της ώστε αυτό το κορίτσι που υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας να αισθανθεί ότι η Πολιτεία είναι δίπλα της» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.

Αντιπαράθεση με Ξανθό

Απαντώντας σε παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, «για αποκλεισμό γυναίκας-γιατρού από θέση στο ΕΣΥ» με το σκεπτικό «ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα ιατρικά της καθήκοντα επειδή είναι μητέρα δυο παιδιών», ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως έχει συνεννοηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει ήδη ζητήσει τον σχετικό φάκελο ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχει αντικειμενικό θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα.
«Να είστε σίγουροι ότι η αναπληρώτρια θα επέμβει και θα κάνει όλες τις ενέργειες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και διαβεβαίωσε: «Το εξετάζουμε στον βαθμό που έχουμε αντικειμενική κρίση, ασχέτως των όσων γράφτηκαν, αλλά εάν υπάρχει υπονοούμενο άλλης φύσεως ως προς την κρίση που έχει να κάνει με τη θέση της συγκεκριμένης μητέρας και με τα παιδιά της να ξέρετε ότι θα επιληφθούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης