Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλίας): Έργα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλίας): Έργα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου
O κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μία πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες

Επαφές με φορείς του Αγίου Νικολάου είχε στο Επιμελητήριο της πόλης νωρίτερα το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που από το πρωί πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην ανατολική Κρήτη.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μία πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. «Το υπουργείο Ναυτιλίας αποκτά για πρώτη φορά αναπτυξιακή πολιτική στους τομείς εκείνους όπου η χώρα μας, η νησιωτική Ελλάδα, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Έχουμε εξασφαλίσει πόρους πάνω από 1 δισ. ευρώ και δίνουμε λύσεις».
«Δίνουμε λύσεις σε δύο πολύ καίρια ζητήματα που αφορούν και τον 'Αγιο Νικόλαο.
Στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και τις επαρκείς και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις» πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η συγκεκριμένη παρέμβαση στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, «θα το ενισχύσει, θα το κάνει πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές και για περαιτέρω επαρκείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις» ενώ συμπλήρωσε ότι θα διευκολύνει και τον τομέα της κρουαζιέρας.
«Θέλω να σημειώσω ότι ήμασταν η πρώτη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που επανεκκίνησε την κρουαζιέρα.
Με τα συναρμόδια υπουργεία δημιουργήσαμε επαρκή και ασφαλή υγειονομικά πρωτόκολλα, επομένως και η αγορά αλλά και οι επισκέπτες τα γνώριζαν πολύ καλά.
Καταφέραμε και τη φετινή χρονιά η κρουαζιέρα να λειτουργήσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα» κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης