Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και έκρηξης τιμών

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και έκρηξης τιμών
Τα ελληνικά νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν ένα κόστος της αύξησης στο ρεύμα που αγγίζει το 1 δις ευρώ είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ΑΜΚ της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ξεπούλημα εν μέσω ενεργειακής κρίσης.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και έκρηξης των τιμών, να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, να στερήσει δηλαδή από το Δημόσιο ένα τόσο σημαντικό εργαλείο άσκησης ενεργειακής πολιτικής υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τραγική εξέλιξη για τη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από την μεγάλη ανησυχία που έχουν οι πολίτες σήμερα για τις τιμές του ρεύματος.
Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην ΕΕ που η τιμή του ρεύματος στη χονδρική σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η έκρηξη των τιμών δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο που θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 με 9 μήνες».

Κόστος 1 δις ευρώ

«Με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις, μέσα σε αυτό το διάστημα τα ελληνικά νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν ένα κόστος της αύξησης στο ρεύμα που αγγίζει συνολικά το 1 δισ. ευρώ.
Ένα πρόβλημα στο οποίο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαντήσει το εντελώς ανεπαρκές μέτρο που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προαναγγέλλοντας ότι θα δώσει 150 εκ. για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα οποία αντιστοιχούν σε μόλις 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα.
Είναι προφανές λοιπόν ότι σε μια τέτοια συνθήκη το να χάνεις δημόσια εργαλεία, όπως είναι η ΔΕΗ, σε φέρνει σε πολύ πιο δύσκολη θέση» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «το να χάνεις ενεργειακά εργαλεία θέτει και ζήτημα ασφάλειας της χώρας».
«Το να χάνει το Δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο στη ΔΕΗ, στερεί από την κυβέρνηση τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στην τιμολογιακή πολιτική υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών, ενώ θέτει σε μεγάλο κίνδυνο και την ενεργειακή αυτονομία μας ως χώρα» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ενεργειακή φτώχεια

Ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα θα ενταθεί το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας», υποστηρίζοντας πως πολλά νοικοκυριά δεν θα μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους σε ενέργεια, κάτι που όπως είπε, θα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ελλάδα.
«Μου κάνει δε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα όταν πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη ΔΕΘ, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι μια εξέλιξη των τελευταίων πέντε ημερών» επεσήμανε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης