Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Imamoglu: Η φιλία είναι η μοναδική λύση στα προβλήματα Ελλάδας - Τουρκίας

Μήνυμα Imamoglu: Η φιλία είναι η μοναδική λύση στα προβλήματα Ελλάδας - Τουρκίας
Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – Θα γίνει δεκτός από τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι η μοναδική λύση διατύπωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δήμαρχου Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, ο Imamoglu υποστήριξε ότι η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που τις συνδέουν κοινή μοίρα και οφείλουν να βρουν μαζί τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Τουρκία.
«Η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι μία από τι λύσεις, είναι η μοναδική λύση» επεσήμανε ο κ.Imamoglu.

Τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω».» Άνθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν.
Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή - για να είμαι ακριβής - τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί» είπε ο κ.Μπακογιάννης.
Αναφερόμενος στη διπλωματία των πόλεων είπε ότι «οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, όμως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να διερμηνεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα ανθρώπινα συναισθήματα».
«Τα συναισθήματα εκείνα που εκδηλώθηκαν στις κοινωνίες μας με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας το καλοκαίρι, όπως και με τους ισχυρούς σεισμούς που έλαβαν χώρα πριν από μερικά χρόνια» είπε ο κ.Μπακογιάννης.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Κατόπιν των κοινών δηλώσεων τους, οι κ.κ.Μπακογιάννης και Imamoglu θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης