Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Να πείσουμε τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών - Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμών

Κεραμέως: Να πείσουμε τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών - Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμών
Την ανάγκη εμβολιασμού των μαθητών επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι εμβολιασμοί στους μαθητές, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να απευθύνει νέα έκκληση προς τους γονείς για εμβολιασμό των παιδιών.
«Οφείλουμε να πείσουμε τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών και την θωράκιση της υγείας τους» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας στη Βουλή σημειώνοντας πως οι εμβολιασμένοι -τουλάχιστον με μια δόση- μαθητές γυμνασίων ανέρχονται σε 17% ενώ οι μαθητές Λυκείου στο 35%.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με την υπουργό τα ποσοστά εμβολιασμών έχουν ως εξής:
* 17% στις ηλικίες 12 – 14
* 35% στις ηλικίες 15 – 17
* 75,5% στους φοιτητές, από 73% την περασμένη εβδομάδα
* 82% στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
* 91% στα μέλη ΔΕΠ
Τέλος, αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους τα σχολεία δεν θα κλείνουν σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊου είπε: «πέρυσι τέτοια εποχή, εάν ένα παιδί νοσούσε έκλεινε το τμήμα για να μην υπάρξει διασπορά στο σπίτι. Φέτος, οι γονείς είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν την δυνατότητα να το κάνουν δωρεάν. Αν διατηρούσαμε τα ίδια πρωτόκολλα, τι μήνυμα θα στέλναμε;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης