Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας
Το 2022 θα είναι προεκλογική χρονιά, όταν του δοθεί η ευκαιρία ο Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως το 2022 θα είναι προεκλογική χρονιά και ότι όταν του δοθεί η ευκαιρία, ο Κ. Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο κιόλας τη διακυβέρνηση της χώρας και την ευθύνη για την αντιμετώπιση της οικονομικής και της πανδημικής κρίσης, την ευθύνη για μία νέα αρχή.
Είναι στο χέρι μας, όχι με όρους στείρας κριτικής, αλλά με όρους θετικής εναλλακτικής πρότασης, να πείσουμε για μια νέα αρχή.
Με σχέδιο που θα βασίζεται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στη στήριξη της εργασίας, στη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία» υπογράμμισε μιλώντας στο ρ/στ Real FM της Θεσσαλονίκης ο κ.Ηλιόπουλος.

Μοναδική ευκαιρία

«Η διαγραφή/ρύθμιση αυτού του χρέους που αφορά στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι βασικό στοιχείο της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η μοναδική λύση για να μείνουν ανοικτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υπάρξει μακροπρόθεσμα δημοσιονομικό όφελος
Τέτοια λύση είχε προωθήσει το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπου με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και την ακόλουθη διαγραφή και ρύθμιση σε 120 δόσεις το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η εισπραξιμότητα στον ΕΦΚΑ, να ρυθμιστούν αρρύθμιστες οφειλές, και χιλιάδες άνθρωποι να μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη.
Η πρόταση μας για το ιδιωτικό χρέος σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός νέου πτωχευτικού είναι κρίσιμος συνδυασμός για να μην επιστρέψουμε στην περίοδο έκρηξης της ανεργίας και λουκέτων.
Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει αυτό γιατί υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας στην ΕΕ με το πλαίσιο δημοσιονομικής χαλαρότητας λόγω της πανδημίας. Όμως αυτό το παράθυρο δεν θα είναι ανοικτό διαρκώς.
Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα ταχθεί με την πλευρά της κοινωνικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς όμως έχει χαρακτηρίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις... ζόμπι.
Έχουμε όμως μια κυβέρνηση που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις με απλήρωτα 10ωρά, επιτρέποντας μάλιστα σε εταιρίες μέσα σε ένα βράδυ να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.

Προεκλογική χρονιά

«Το 2022 θα είναι μια προεκλογική χρονιά και όταν δοθεί η ευκαιρία, ο Κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να προσφύγει στις κάλπες για να αποφύγει τη φθορά που κλιμακώνεται.
Αλλά δεν θα τα καταφέρει» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη δεν έπεισαν την κοινωνία.
«Δεν μπορείς να μειώσεις την ανεργία των νέων με 100 ευρώ το μήνα, ούτε την ακρίβεια με 9 ευρώ το μήνα και συνολικό κόστος 150 εκ.
Υποτίθεται ότι το μεγάλο εργαλείο της ΝΔ για να απευθυνθεί στους νέους στους οποίους οι δυνάμεις της καταρρέουν ήταν τα 1.200 ευρώ, τελικά όμως καταλάβαμε ότι ήταν μέτρο-κοροϊδία, μόλις 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες.
Επί ΣΥΡΙΖΑ για τις ηλικίες 18 - 29 είχαμε πρόγραμμα για 12 μήνες με 500 ευρώ και με την υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει για 6 μήνες το νέο εργαζόμενο» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος,

Δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνας

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, αλλά το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι διαρκώς να καθησυχάζει.
Τα σχολεία με τον τρόπο που πάνε να λειτουργήσουν θα μετατραπούν σε επιταχυντή της πανδημίας, με 25 μαθητές ανά τμήμα και το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50%+1.
Η κα Κεραμέως μεταθέτει την ευθύνη σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί άλλη μία χρονιά.
Η μεγαλύτερη, πάντως, απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανεμβολίαστους άνω του 27% στις ηλικίες άνω των 80, στην πιο ευπαθή ομάδα.
Κι αυτό γιατί δεν προχώρησε η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, ο εμβολιασμός κατ’ οίκον και οι κινητές μονάδες εμβολιασμού.
Μέσα σε όλα αυτά είμαστε η μόνη χώρα που συζητά το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης