Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εθνικιστική δεξιά και ακροδεξιά… ενισχύεται εκ νέου στην Ελλάδα – Πιθανή είσοδος Κασιδιάρη στην Βουλή

Η εθνικιστική δεξιά και ακροδεξιά… ενισχύεται εκ νέου στην Ελλάδα – Πιθανή είσοδος Κασιδιάρη στην Βουλή
H ΝΔ υποχωρεί αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάμπτει
Σχετικά Άρθρα

Η εθνικιστική δεξιά και ακροδεξιά όπως εκφράζεται από το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος αλλά και άλλα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί… φαίνεται να ανακάμπτουν αφενός γιατί έχει ξεκινήσει η πολιτική φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφετέρου γιατί αλιεύουν ψήφους στο κύμα διαμαρτυρόμενων στην ελληνική κοινωνία που αυξάνεται.
Κορυφαίος δημοσκόπος, που μίλησε στο bankingnews για να αποτυπώσει τις πολιτικές ισορροπίες αποτιμώντας χειρισμούς στην πανδημία, πυρκαγιές και διαχείριση εμβολιασμού μας είπε τα εξής:
«Τα βασικά συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φθορά η οποία ωστόσο δεν είναι ούτε βίαιη ούτε μονοδιάστατη, ο εμβολιασμός φαίνεται να την πλήττει περισσότερο από ότι η διαχείριση των πυρκαγιών.
Θα έλεγα ότι έχει υποστεί φθορά τέτοια κλίμακας που με βάση τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο… θα πιεστεί εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές.

H ΝΔ υποχωρεί αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάμπτει

Η ΝΔ φαίνεται ότι κινείται πέριξ του 35% με 36%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να καρπούται την φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ συντηρείται σε ένα εύρος μεταξύ 25% με 27%.
Η χαμηλή συσπείρωση συνεχίζει να αποτελεί μείζονος σημασίας πρόβλημα.
Ένα νέο φαινόμενο που αρχίζει να αξιολογείται δημοσκοπικά είναι η αύξηση των ποσοστών των κομμάτων που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ και η ακροδεξιά δηλαδή Κασιδιάρης, Χρυσή Αυγή, Τράγκας, Κίνημα αντιεμβολιαστών, Τζήμερος κ.α.

Ενισχύεται εκ νέου η ακροδεξιά

Το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη που αποσχίστηκε από την Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι έχει πιθανότητες εισόδου στην Βουλή με ποσοστά – λαμβάνοντας υπόψη και τις αναγωγές – στο 3,5%.
Να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης είναι φυλακισμένος μαζί με πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής.
Πως ένας φυλακισμένος πολιτικός καταφέρνει να αυξάνει τα ποσοστά του είναι ένα ζήτημα που χρήζει προσοχής και δημοσκοπικού ενδιαφέροντος.
Φαίνεται ότι τα κόμματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δεξιότερα της ΝΔ και ακροδεξιά μπορεί να προσεγγίζουν το 8% με αναγωγή, εξέλιξη προφανώς που ζημιώνει την ΝΔ.
Η στροφή της ΝΔ προς το κέντρο, απομακρύνει ψηφοφόρους – αυτοπροσδιοριζόμενους ως δεξιούς και έτσι εξηγείται γιατί διάφορα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί καταφέρνουν να συγκεντρώνουν πολίτες που είναι απογοητευμένοι.
Στα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι ισορροπίες δεν έχουν αλλάξει.
Ένα θέμα που φαίνεται να πλήττει την κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, η αρνητική επίδραση είναι ανώτερη των πυρκαγιών, καθώς και η οικονομία.
Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδος δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης» κατέληξε ο έμπειρος δημοσκόπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης