Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωβαρόμετρο: Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση – Δυσαρεστημένο το 80% των Ελλήνων με τις επιλογές Μητσοτάκη

Ευρωβαρόμετρο: Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση –  Δυσαρεστημένο το 80% των Ελλήνων με τις επιλογές Μητσοτάκη
Οι Έλληνες αποδεικνύεται όχι μόνον πως δεν είναι ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά εμφανίζονται ως οι πλέον απογοητευμένοι από όλους τους Ευρωπαίους
Σχετικά Άρθρα

Κόλαφος για την κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο, που υποδεικνύει μια ιδιαίτερα ζοφερή κατάσταση..
Οι Έλληνες αποδεικνύεται όχι μόνον πως δεν είναι ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά εμφανίζονται ως οι πλέον απογοητευμένοι από όλους τους Ευρωπαίους.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η έρευνα, το 80% των Ελλήνων θεωρεί εντελώς κακή τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας από τους πολίτες ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ.

 Δυσαρέσκεια για όλα

Το 58% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες (23%) πιστεύει ότι ειδικά ο τρόπος που επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν τα lockdowns ήταν «πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έβαλε σε κίνδυνο την πνευματική και ψυχική του υγεία».
Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τη δεύτερη (16%) Πορτογαλία και την τρίτη (11%) Μάλτα.
Επιπροσθέτως ένα ποσοστό 43% δηλώνει ότι βρήκε αρκετά δύσκολη την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.
Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι, πάντως, οι Έλληνες και από τη διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια στιγμή παραπάνω από τους μισούς Έλληνες – συγκεκριμένα το 55%- υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η οικονομία, με την ανεργία να ακολουθεί και την υγεία να είναι αμέσως μετά.

Καθολική ανησυχία για την οικονομία 

Ως προς το σύνολο της Ευρώπης, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα την υγεία, μετά την οικονομία και τρίτο το μεταναστευτικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 91% των Ελλήνων έχει αρνητική εικόνα για την οικονομία της χώρας μας.
Γεγονός στο οποίο ίσως οφείλεται και η κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πτώση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ενοποίηση, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να τη στηρίζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Πάντως  την ίδια ώρα οι Έλληνες δεν απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και τους περιορισμούς της συμμετοχής στην Ευρωζώνη.
Οι Έλληνες στηρίζουν την ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ενοποίηση σε ποσοστό 74%, περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ και από τους πολίτες χωρών όπως η Αυστρία ή η Ιταλία.
Εμπιστοσύνη για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
EU_trust.PNG
ΕΘ.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης