Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου σκανάρει την παρουσία Τσίπρα στην ΔΕΘ – Στο επίκεντρο η πανδημία, τα εργασιακά και το… αίτημα εκλογών

Το Μαξίμου σκανάρει την παρουσία Τσίπρα στην ΔΕΘ – Στο επίκεντρο η πανδημία, τα εργασιακά και το… αίτημα εκλογών
Σημασία θα έχουν οι δημοσκοπήσεις μετά τις προτάσεις Τσίπρα για την οικονομία
Σχετικά Άρθρα

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα 18/9/2021 στις 8 το βράδυ θα παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαπιστώσουν τόσο το πακέτο παροχών του ΣΥΡΙΖΑ, την κριτική του για την πανδημία και τους εμβολιασμούς αλλά και για το αν θα υπάρξει δημόσιο αίτημα εκλογών από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα καλυτερεύσει μόλις ζητήσει προσφυγή στις κάλπες


Στη Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι όσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές, η αποσυσπείρωση του κόμματος θα είναι μικρή και το ποσοστό που θα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πολύ δύσκολα θα ξεπερνάει το 25%. Ωστόσο, αν σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να ζητήσει, έστω και έμμεσα, προσφυγή στις κάλπες η συσπείρωση του κόμματος θα ανέβει και αυτό θα καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις.
Γι’ αυτό, συγκεκριμένοι δημοσκόποι, εμμένουν ότι τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις και ότι κατ’ επέκταση δεν είναι η πραγματική διαφορά του κυβερνώντος κόμματος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η μέχρι τώρα πολιτική της Κουμουνδούρου έχει πείσει ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Σημασία θα έχουν οι δημοσκοπήσεις μετά τις προτάσεις Τσίπρα για την οικονομία


Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, ενδεχομένως ίσως, να αλλάξει λίγο τα δεδομένα.
Η κυβέρνηση παρόλο που παραμένει κυρίαρχη, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει αρνητικές γνώμες για μία σειρά γεγονότων, όπως για παράδειγμα η πανδημία, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ενώ οι παροχές που εξήγγειλε μία εβδομάδα πριν ο Πρωθυπουργός έχουν αντιμετωπιστεί με μία σχετική καχυποψία.

Κατώτατος στα 800 ευρώ, μία πρόταση που θα συζητηθεί πολύ


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας σταθμίσει τις αδυναμίες της κυβέρνησης δύο χρόνια τώρα, γνωρίζει που πρέπει να στοχεύσει και τι πρέπει να προτείνει.
Για παράδειγμα, τα εργασιακά που βρέθηκαν στην δημοσιότητα αρκετά το τελευταίο διάστημα θα είναι ζήτημα αιχμής για τον κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ.
Αλλά και αυτό που ακούγεται ότι θα προτείνει πολύ γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ θα είναι μία πρόταση που θα προκαλέσει ενδιαφέρον από τον κόσμο και ανησυχία στην κυβέρνηση…
Όχι μόνο γιατί απαντάει στα ζητήματα πληθωρισμού και ανατιμήσεων αλλά διότι δημιουργεί ελάχιστο δημοσιονομικό αποτύπωμα.
Γι’ αυτό και οι δημοσκοπήσεις που θα έχουν πραγματική αξία είναι αυτές που θα πραγματοποιηθούν μετά την παρουσία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη που θα έχουν καταγραφεί δημοσίως και τα δύο καλάθια παροχών.

Θα αυτονομείται η δεξιά πτέρυγα σιγά σιγά


Παρ’ όλα αυτά, αυτό που ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι μόνο το περιεχόμενο του πακέτου Τσίπρα σήμερα αλλά το νέο μέτωπο που έχει ανοίξει εντός της ΝΔ.
Δηλαδή, η μεγάλη συζήτηση για το στίγμα που εκπέμπει η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ μετά και το περιστατικό Μπογδάνου. Διότι, στην ουσία αυτό που έθιξε ο βουλευτής της ΝΔ είναι η υπερβολική μετανάστευση που έχει συμβεί στην χώρα από το 2015 και μετά, με συνέπεια γειτονιές κοντά στο κέντρο της Αθήνας να ερημώσουν και να μετακινηθούν σε άλλες πιο ήσυχες περιοχές.
Και αυτό το θέμα, το έχουν θέσει και άλλοι βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποιος, μάλιστα, παραβρέθηκε στην ΔΕΘ και τόνιζε σε δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική.
Και δεν είναι τυχαίο που έσπευσε ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί τον κ. Μπογδάνο, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σαφώς, υπάρχει μία αλληλεγγύη των δεξιών στελεχών, την οποία την είδαμε παλαιότερα και υπέρ του Κώστα Κυρανάκη, η οποία θα μας απασχολήσει και αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι όσο θα στοχοποιείται η δεξιά πτέρυγα για ζητήματα που μέχρι τώρα ήταν ταμπού, θα έχουμε αυτονομιστικές τάσεις.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης