Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νόμο για τα παιδιά που εργάζονται στο ντελίβερι

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νόμο για τα παιδιά που εργάζονται στο ντελίβερι
Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την κυβέρνηση να καλύψει νομοθετικά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους εργαζόμενους στο ντελίβερι
Σχετικά Άρθρα
Για ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία κατηγορεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγή με αφορμή την υπόθεση της eFood.
«Η εργοδοτική αυθαιρεσία στηρίζεται στην κυβερνητική ανοχή και τη νομοθετική πρόβλεψη της ΝΔ ότι ο νέος που πηγαίνει τρόφιμα στον πελάτη, τα οποία παρήγγειλε όχι στον ίδιο αλλά στο κατάστημα ή σε μια ανεξάρτητη πλατφόρμα, (μπορεί) να ασκεί "ανεξάρτητες υπηρεσίες". Ή, ακόμη-ακόμη, "να ασκεί ανεξάρτητο έργο". Οποία υποκρισία!», αναφέρει σε σχόλιο του Τομέα Εργασίας του ΚΙΝΑΛ για τη μετατροπή των συμβάσεων των διανομέων από την eFood.
Στο πλαίσιο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής ζητά από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να ακυρώσει τα σχέδια απόλυσης των εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας και καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νόμο για τα παιδιά που εργάζονται στο ντελίβερι και να τους καλύψει νομοθετικά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
«Η οργή ξεχείλισε. Οι νέοι δεν είναι αναλώσιμοι και εύκολη λεία για τα άνομα συμφέροντα της εργοδοσίας. Με την κυβέρνηση, εάν δεν σιγοντάρει την αυθαιρεσία, να κωφεύει στις εκκλήσεις για δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων», σημειώνει ο Τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, που δηλώνει ότι «όχι μόνο στέκεται στο πλευρό των σκληρά εργαζομένων με τα μηχανάκια στους δρόμους, αλλά θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξίσωση των όρων αμοιβής και εργασίας όλων των νέων μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης