Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Δεν έχει όριο η ψευδομανής αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ - Έρχεται κοινωνικό μέρισμα

Χατζηδάκης: Δεν έχει όριο η ψευδομανής αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ - Έρχεται κοινωνικό μέρισμα
Στα 1.200 ευρώ το επίδομα πρόσληψης για νέους 18 – 29 ετών, χωρίς εργασιακή εμπειρία είπε ο κ.Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αφού υποστήριξε πως δεν έχει όριο η κακιασμένη και ψευδομανής αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε εργαζόμενους, άνεργους και νέους.
«Η αντιπολίτευση έχει μια εικόνα για την κυβέρνηση ότι περίπου έχει κάποιο προηγούμενο με τον κόσμο, ότι θέλει να τον εκδικηθεί.
Ωστόσο, η πτώση της ανεργίας, το άνοιγμα της αναπτυξιακής προοπτικής για την οικονομία και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ δεν κουμπώνουν με το αφήγημα της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να αντιδρά με «αμήχανο τρόπο».
Δεν στέκουν στη λογική αυτά που λέει η αντιπολίτευση.
Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητεί κάτι που βρίσκεται στα όρια του αυτονόητου» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «κακιασμένη» και «ψευδομανή» αντιπολίτευση που δεν έχει όριο κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στα 1.200 ευρώ το επίδομα στους νέους

Αναφερόμενος στο επίδομα πρόσληψης για νέους 18 – 29 ετών, χωρίς εργασιακή εμπειρία, ο κ.Χατζηδάκης είπε πως η ενίσχυση ανέρχεται σε 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης.
Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ ερωτηθείς για τη ρήτρα μη απόλυσης και τη διάρκειά της, απάντησε ότι θα προσδιοριστούν από το νόμο και την υπουργική απόφαση.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι καλύφθηκαν 80.000 θέσεις, ενώ είπε πως για έξι μήνες καλύπτεται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους και εργοδότες.
Παράλληλα, ανέφερε πως το πρόγραμμα παρατείνεται για τρεις μήνες, ενώ διευκρίνισε ότι αφορά επιχειρήσεις που λόγω κοροναϊού έχουν περιορισμένη λειτουργία, όπως π.χ. το αεροδρόμιο.

Ασφαλιστικές εισφορές

Σχετικά με τη διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών έως και το 2022, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν ετήσιο όφελος από 160 έως και 691 ευρώ ετησίως.
«Δεν σημαίνει ότι αλλάζει η ζωή τους.
Ωστόσο, έχουν τη σημασία τους.
Σε δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση μπόρεσε να πάρει αυτά τα μέτρα που κάτι προσθέτουν.
Δεν λέμε ότι θα ζουν σε “παράδεισο”, αλλά θα ήταν λάθος να τα υποβαθμίσουμε» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, υποστήριξε πως για το 2022 και το 2023 αναμένονται ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης, τονίζοντας πως βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα αντίστοιχο κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους.

Αναδρομικά

Ερωτηθείς σχετικά με τα αναδρομικά, ανέφερε πως στο τέλος Οκτωβρίου 150.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά και τις αντίστοιχες αυξήσεις από τον επανα-υπολογισμό των συντάξεων.
Όπως διευκρίνισε, τα αναδρομικά θα αφορούν συγκεκριμένους συνταξιούχους.
Αναφορικά με το πόσο κοντά βρίσκεται η κυβέρνηση στον στόχο έκδοσης 30.000 συντάξεων τον μήνα, κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι χάρη στις προσπάθειες που γίνονται, ήδη από τις 10.000 συντάξεις που εκδίδονταν το καλοκαίρι του 2019, πριν τις εκλογές, τώρα έχουν ανέλθει στις 20.000 τον μήνα, ενώ, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του ΕΦΚΑ και των αρμοδίων, ο στόχος των 30.000 συντάξεων τον μήνα θα καταστεί εφικτός σε δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης