Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχασμένη η ΝΔ για τις ελευθερίες των ΛΟΑΤΚΙ+ - Οι ομάδες, η Επιτροπή Σισιλιάνου, το ν/σ και η πίεση των «160»

Διχασμένη η ΝΔ για τις ελευθερίες των ΛΟΑΤΚΙ+ - Οι ομάδες, η Επιτροπή Σισιλιάνου, το ν/σ και η πίεση των «160»
Tο Μέγαρο Μαξίμου έχει αναθέσει σε ειδική Επιτροπή υπό τον Λίνο Σισιλιάνο να συντάξει ένα πόρισμα σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλο ζήτημα θα δημιουργηθεί μέσα στη ΝΔ καθώς το επόμενο διάστημα θα έρθει ως θέμα ατζέντας η Στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Να θυμίσουμε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αναθέσει σε ειδική Επιτροπή υπό τον Λίνο Σισιλιάνο να συντάξει ένα πόρισμα σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ καθώς και οι περαιτέρω ελευθερίες τους όπως π.χ ο πολιτικός γάμος. Αυτό το πόρισμα είναι έτοιμο και, πλέον, αναζητείται ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος για την επεξεργασία του από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Το μπλοκ Πατέλη, Γιατρομανωλακη πιέζουν για την κατάθεση νομοσχεδίου

Στο Μαξίμου είναι μοιρασμένοι. Από την μία υπάρχει η λογική που κατευθύνεται από το μπλοκ στενών συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως π.χ ο Αλέξης Πατέλης και ο Ν. Γιατρομανωλάκης οι οποίοι είναι υπέρ της κατάθεσης νομοσχεδίου το οποίο θα αποτυπώνει τα συμπεράσματα της ειδικής Επιτροπής που προαναφέραμε. Θεωρούν ότι εάν προχωρήσουν σε περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες των ΛΟΑΤΚΙ+ θα εισχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στον προοδευτικό χώρο των δικαιωματιστών που κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή θα εμβολίσουν ακόμα περισσότερο την εκλογική δεξαμενή της Κουμουνδούρου. Ειδικά, τα ζητήματα του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και υιοθεσία τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, είναι τα δύο κορυφαία ζητήματα στην συγκεκριμένη ατζέντα που θυμίζουμε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τα άγγιξε λόγω της ασυμφωνίας με τον τότε συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, Πάνο Καμμένο. 

Διχασμένη η Κ.Ο και στελέχη για το ζήτημα των περαιτέρω ελευθεριών των ΛΟΑΤΚΙ+

Ωστόσο, μεγάλη μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει αντίθετη άποψη. Για παράδειγμα προ ημερών σε ψήφισμα στην ευρωβουλή για το ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ έλλειπαν επιδεικτικά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στο ψήφισμα. Αργότερα η κ. Ασημακοπούλου σε συνέντευξή της εξηγούσε ότι πρέπει να γίνει μία συζήτηση και μία ζύμωση με την κοινωνία γι’ αυτά τα θέματα. Μάλιστα, στελέχη του συντηρητικού χώρου της ΝΔ τονίζουν ότι η εμμονή με αυτά τα ζητήματα θα φέρει τη ρήξη μέσα στο κόμμα. Μία ενδεχόμενη πολιτική κίνηση Μητσοτάκη υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ σχετικά με το γάμο ομοφυλόφυλων και το δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα διώξει τον παραδοσιακό, πατριωτικό και ορθόδοξο κοινό του κόμματος. Ασχέτως δε, που είναι και αμφίβολο εάν το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ.

Προβληματισμένος ο Πρωθυπουργός – Πιέσεις λόγω του άρθρου των 160 προσωπικοτήτων

Το ζήτημα απασχολεί ιδιαιτέρως και τον Πρωθυπουργό καθώς από την μία είναι υπέρ των παραπάνω δικαιωμάτων αλλά δεν ξεχνάει σε ποιο κόμμα βρίσκεται. Οι ισορροπίες σε θέματα ταμπού όπως η μετανάστευση (περίπτωση Μπογδάνου) και οι ΛΟΑΤΚΙ βρίσκονται στα όρια πολιτικής ακροβασίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν λάβουμε υπόψη μας ότι την κυβέρνηση απαρτίζουν στελέχη του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς που είναι ένθερμοι μίας τέτοιας προοδευτικής ατζέντας αλλά και στελέχη της δεξιάς πτέρυγας. Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που αποτελεί τροχοπέδη για τέτοια ζητήματα. Η Εκκλησία είναι σταθερά αντίθετη στους γάμους ομοφυλοφίλων και στα ζητήματα τέκνων. Ο Πρωθυπουργός πιέζεται επίσης και από προσωπικότητες του χώρου των γραμμάτων, δικαστικούς, νομικούς, εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς και αλλού. Προ ημερών, 160 προσωπικότητες με κοινό άρθρο έβαλαν κατά των πολιτικών καταχρηστικών ελευθεριών για τα ΛΟΑΤΚΙ+ και τάχθηκαν υπέρ των πολιτικών της ελληνικής οικογένειας. Η απήχηση ήταν μεγάλη και κάποιοι υποστήριξαν ότι το άρθρο αυτό ήταν το προοίμιο πολιτικής κίνησης που θα κινείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης