Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μπογδάνος, η alt right κοινότητα και οι δύσκολες ισορροπίες Μητσοτάκη στα πολιτικά άκρα

Ο Μπογδάνος, η alt right κοινότητα και οι δύσκολες ισορροπίες Μητσοτάκη στα πολιτικά άκρα
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι ένας ακραιφνής εκπρόσωπος της alt right πολιτικής κοινότητας
Σχετικά Άρθρα

To ατόπημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να αναρτήσει θέμα της ιστοσελίδας που συνεργάζεται στο οποίο περιέχονταν ονόματα μικρών παιδιών σε σχολείο της Αθήνας, αναμφίβολα δεν συνάδει με το ήθος και το ύφος το οποίο θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχουν οι βουλευτές της ΝΔ.
Εκτός ότι είναι μία παράνομη διαδικασία, η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων ενός σχολείου, είναι και αναχρονιστική σε σχέση με την σύγχρονη εποχή που ζούμε.
Διότι βρισκόμαστε στο 2021, οι κοινωνίες έχουν γίνει χρόνια τώρα πολυφυλετικές και το σχολείο αντανακλά τα σημάδια αυτής της εποχής.
Άρα ακόμα και το συμπέρασμα που έβγαλε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με την μειοψηφία στην οποία ανήκουν οι μαθητές με την ελληνική ιθαγένεια δεν είναι και τόσο σοκαριστικό.
Αντιθέτως, κάποιος ψύχραιμος που μένει π.χ στα Σεπόλια θα του έλεγε «Κωνσταντίνε μου που ζεις;».

Ο Μπογδάνος και η alt right πολιτική κοινότητα

Ας πάμε, όμως, στην ουσία της πράξης.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι ένας ακραιφνής εκπρόσωπος της alt right πολιτικής κοινότητας.
Της κοινότητας, δηλαδή, που είδε με θετικό μάτι τον Trump και τις απόψεις του κατά τις «λεγόμενης» πολιτικής ορθότητας των σύγχρονων κοινωνιών. Θα δούμε πολλές αντιφάσεις. Είναι υπέρ των γάμων των ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά είναι υπέρμαχος των εθνικιστικών πολιτικών για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης και των μειονοτήτων.
Eίναι φιλελεύθερος αλλά σαν «σωστός» Ορθόδοξος θα πει το πάτερ ημών και το «πιστεύω» στην Εκκλησία.
Είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς αλλά και υπέρ της αυτονομίας των τοπικών οικονομιών. Mην ξεχνάμε ότι ακόμα και το Brexit στηρίχτηκε σε αυτές τις λογικές. 

Ισορροπίες Μητσοτάκη σε ευρύ πολιτικό και ιδεολογικό κοινό

Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το σύγχρονο alt right ρεύμα που διατρέχει όλες τις χώρες βρίσκεται και στην Ελλάδα.
Μην ξεχνάμε το πολιτικό κατεστημένο που βλέπουμε στην Ελλάδα.
Η κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ που βρίσκεται στην εξουσία ως μονοκομματική πλειοψηφία, έχει στους κύκλους της κεντρώους και κεντροαριστερούς ακόμα και πρώην στελέχη του ΚΚΕ…
Στη δε κυβέρνηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει στα ώπα ώπα τα περισσότερα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι έτσι πλέον έχει διαφυλάξει στην κυβέρνηση και τα στελέχη που προέρχονται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Στο δε ανασχηματισμό, έδωσε μάλιστα και περισσότερο χώρο σε αυτά τα στελέχη προκειμένου να μη παραπονιούνται.
Αλλά όχι μόνο αυτό.

Δεν θέλει να ρισκάρει ο Μητσοτάκης ένα ρήγμα στα δεξιά του

Αν κινδυνεύει από κάποιο πολιτικό χώρο ο κ. Μητσοτάκης είναι από τα δεξιά του.
Ασχέτως, εάν δεν υπάρχει κάποιο «σοβαρό» πολιτικό στέλεχος που να μπορεί να συμμαζέψει αυτό το χώρο. Το Κέντρο το έχει κατακτήσει και με τις πολιτικές για τη μεσαία τάξη αλλά και κεντρώο ύφος της συναίνεσης και της συμμετοχικότητας. Και ερχόμαστε στον Κ. Μπογδάνο. Το Μαξίμου κατανοεί ότι ο βουλευτής έκανε ότι έκανε για το εκλογικό του κοινό στην Ά Αθήνας.
Στην περιφέρεια αυτή θα μπουν και άλλοι διεκδικητές μέχρι τις εκλογές. Το κλείσιμο του ματιού του Μπογδάνου στο δεξιό κοινό συμφέρει τη ΝΔ.
Γι’ αυτό εικάζω ότι δεν θα τον βάλουν και τιμωρία για την ανάρτησή του. Οι ισορροπίες Μητσοτάκη σε ένα ευρύ κοινό που χωράει τους πάντες είναι πάντα προσεκτικές και θα συγχωράει ακόμα και τέτοιες πράξεις.
Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε γι’ αυτό. Άλλωστε, μην ξεχνάμε και το παράδειγμα Τσίπρα που για να κυβερνήσει τα βρήκε με πολιτικούς που εκφράζανε ακριβώς την αντίθετη πολιτική ιδεολογία, τη λούμπεν “δεξιά” που στελέχη της μέχρι και τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης