Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Ούτε τρεις ημέρες δεν άντεξαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες εξαπάτησης στη ΔΕΘ

Χαρίτσης: Ούτε τρεις ημέρες δεν άντεξαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες εξαπάτησης στη ΔΕΘ
Να επιδείξει επιτέλους μια στοιχειώδη σοβαρότητα η κυβέρνηση είπε ο κ.Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «ούτε τρεις μέρες δεν άντεξε το πρόγραμμα ενίσχυσης που ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ» διατύπωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο «Κόκκινο» και αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει νέα μέτρα στήριξης για ευάλωτα νοικοκυριά, ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «εξαρχής μιλήσαμε για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και της νεολαίας», επισημαίνοντας ότι «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση».
Επιπλέον, ο κ.Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση «να επιδείξει επιτέλους μια στοιχειώδη σοβαρότητα και να αντιμετωπίσει με σεβασμό την κοινωνία» και στο πεδίο της πανδημίας, καθώς «πάλι χθες είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Ανάπτυξης να αλληλοδιαψεύδονται δημοσίως για το πώς οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι θα εισέρχονται στους χώρους εστίασης».

Σοβαρή κρίση στην πραγματική οικονομία

«Παρά το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown σε όλη την Ευρώπη, βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με υγειονομική επιβάρυνση και με σοβαρή κρίση στην πραγματική οικονομία» είπε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε αυτό το διάστημα για να περάσει αντιμεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το πτωχευτικό, σε βάρος των μεσαίων και ευάλωτων στρωμάτων».
«Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό περιβάλλον, με τους επιχειρηματίες να μην μπορούν πλέον να απορροφήσουν τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια, την ΕΛΣΤΑΤ να επιβεβαιώνει την έκρηξη των ανατιμήσεων και την κοινωνία να αντιμετωπίζει οφειλές άνω των 19 δισ. τους επόμενους μήνες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση δείχνουν ότι επιλέγει συνειδητά ο επόμενος κύκλος της ανάπτυξης να αφορά μόνο τους λίγους και ισχυρούς» υπογράμμισε ο βουλευτής, εκτιμώντας ότι «όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και την ανάγκη για πολιτική ανατροπή.
«Στόχος μας είναι να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχει εναλλακτική διέξοδος με ένα προοδευτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, που θα διασφαλίζει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και μια αναπτυξιακή πορεία που θα τους περιλαμβάνει όλους και όλες» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης