Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Υπάρχει επάρκεια εμβολίων – Έχει εμβολιαστεί το 79% άνω των 60 ετών

Πλεύρης: Υπάρχει επάρκεια εμβολίων – Έχει εμβολιαστεί το 79% άνω των 60 ετών
Στόχος το ποσοστό αυτό να αρχίσουμε να το πιάνουμε και στις νεότερες ηλικίες είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων και ότι το 79% του πληθυσμού άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος είναι το ποσοστό αυτό να αρχίσουμε να το πιάνουμε και στις νεότερες ηλικίες
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων, ο κ.Πλεύρης είπε πως το πρωτόκολλο που συζητήθηκε με την επιτροπή είναι συνδυαστικό, καθώς όπως είπε, υπάρχει πλέον ο εμβολιασμός, συνεχίζεται η τήρηση των μέτρων ενώ θα γίνεται και άμεση ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σχέδιο για να υπάρχει κάλυψη σε κλίνες για τα παιδιά, σε περίπτωση που νοσήσουν και χρειαστούν νοσηλεία, στο δημόσιο αλλά γίνεται και συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα για πλήρη κάλυψη νοσηλειών στην παιδική ηλικία.
Ο κ.Πλεύρης παραδέχθηκε πως τα ποσοστά στους εμβολιασμούς των παιδιών είναι χαμηλά και έκανε έκκληση στους γονείς να συζητήσουν με τους παιδιάτρους τους.
Απαντώντας σε ερώτηση, για την πληρωμή των rapid test από όσους έχουν κάνει τηνμία δόση εμβολίου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «το ακούω με προβληματισμό αυτό που λέτε» και αναμένεται να εξεταστεί ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν αυτοί που έχουν κάνει την μια δόση.

Επάρκεια εμβολίων

Για τους εμβολιασμούς ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «θέλουμε να διευρύνουμε το μοντέλο του εμβολιασμού» και για αυτό οι εμβολιασμοί περνάνε και στους ιδιώτες γιατρούς, ώστε όπως είπε να μπει στην καθημερινότητα του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πλήρη επάρκεια εμβολίων για όλο τον πληθυσμό.
Όπως είπε, στους άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 79% του πληθυσμού.
«Στόχος το ποσοστό αυτό να αρχίσουμε να το πιάνουμε και στις νεότερες ηλικίες και να πλησιάσουμε το 80%», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος αναφερόμενος στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα και στο ενδεχόμενο να κλείσουν απάντησε ότι μπορεί να μην χρειάζεται να λειτουργούν όπως πριν.
«Όταν αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα με τους ιδιώτες γιατρούς θα δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «οι κρίσιμες ηλικίες έχουν καλά ποσοστά εμβολιασμού αλλά αυτό δεν αρκεί».
Για την τρίτη δόση εμβολίου, η οποία έχει ονομαστεί και «αναμνηστική», ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις».
«Με βάση τις εισηγήσεις παρακολουθούμε ποιοι πρέπει να πάνε σε αναμνηστική δόση.
Αυτοί είναι οι ανασοκατασταλμένοι, μέχρι στιγμής
Εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης