Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση η ανάπτυξη για όλους και το μέρισμά της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά

Μητσοτάκης: Μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση η ανάπτυξη  για όλους και το μέρισμά της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά
Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα

(upd) «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο κ. Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε το πρωί του Σαββάτου 11/9 στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ανέφερε ότι στην αποψινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, «η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού».
Μάλιστα, ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες», ενώ σημείωσε πως «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».
KEEE.JPG

Η μεγάλη πρόκληση

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Όπως είπε, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του και σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός παραβρίσκεται στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

Συνάντηση με διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να αυξηθεί το τείχος ανοσίας.
«Θα επιμείνω στην ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στην ενθάρρυνση όλων όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το επόμενο βήμα, ώστε να αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού. Διότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε το περσινό συμβάν όπου η επιστροφή των φοιτητών σε συνδυασμό με μια γενικότερη χαλάρωση και με μια καθυστέρηση από μέρους μας, μιας εβδομάδας, λήψης μέτρων οδήγησε σε δυσάρεστες καταστάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, εξηγώντας ότι φέτος έχουμε το μεγάλο όπλο του εμβολιασμού και τα κρούσματα έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες 10 ημέρες.
Ωστόσο «πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί», είπε χαρακτηριστικά.
DETH.JPG

Για ανάπλαση ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ.
Υπογράμμισε πως η επιλογή της ανάπλασης ήταν η σωστή απόφαση, αλλά και πως η λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης στο κέντρο της πόλης θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης, καθώς σε άλλες πόλεις του εξωτερικού οι εκθέσεις βρίσκονται μακριά από το κέντρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης