Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Προβάδισμα 13,9 μονάδων της ΝΔ – Στο 35% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ

Opinion Poll: Προβάδισμα 13,9 μονάδων της ΝΔ – Στο 35% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα για την πρωθυπουργία

Παρά τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε η διαχείριση των πυρκαγιών του καλοκαιριού από την κυβέρνηση και παρά τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί σαφές και ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό της εφημερίδας Political, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα περίπου 14 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκριμένα, στο ερώτημα «αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 35% απαντά ΝΔ ενώ το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3,2%.
Το 12% υποστηρίζει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ το 3,6% αναφέρει ότι θα απέχει από την εκλογική διαδικασία.
1_107.JPG
Ενδεικτικό πάντως είναι ότι στο ερώτημα, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμηση, ποιο κόμμα θα κέρδιζε τις εκλογές, όπου το κυβερνών κόμμα 66,2% έναντι 11,3 του ΣΥΡΙΖΑ.
2_98.JPG
Προβάδισμα Μητσοτάκη

Παράλληλα, σαφές προβάδισμα διατηρεί και ο Κ. Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα προηγείται με 45,6% έναντι 19,7% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Τον «κανένα από τους δύο» επιλέγει το 30,6% των πολιτών.
Η έρευνα αποτυπώνει και την άποψη του κόσμου για την διαχείριση των πυρκαγιών με το 29,7% να ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση ενώ το 27,6% στους εμπρησμούς. Εν τω μεταξύ, αρνητική είναι η άποψη των πολιτών, σε ποσοστό 51,4% για την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ το 55,3% υποστηρίζει πως δεν θα ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική η διαχείριση των πυρκαγιών, εάν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης