Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα επόμενα βήματα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Ο δυτικός τομέας της ΝΔ, η προσέγγιση Λοβέρδου, το ΚΙΝΑΛ και το κόμμα στο Κέντρο

Τα επόμενα βήματα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Ο δυτικός τομέας της ΝΔ, η προσέγγιση Λοβέρδου, το ΚΙΝΑΛ και το κόμμα στο Κέντρο

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος έγινε η «Ιφιγένεια» αυτού του ανασχηματισμού προσπαθεί να κρατάει το στόμα του κλειστό για να μην δημιουργούνται έριδες

Σχετικά Άρθρα

Την επόμενη μέρα στο πολιτικό του κεφάλαιο κοιτάζει, πλέον, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.
Αυτή τη φορά με πληγωμένο εγωισμό καθώς δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση αλλά χωρίς άγχος αφού δεν έχει τις μεγάλες ευθύνες που είχε ως υπουργός.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος έγινε η «Ιφιγένεια» αυτού του ανασχηματισμού προσπαθεί να κρατάει το στόμα του κλειστό για να μην δημιουργούνται έριδες.
Έχει πάρει το πράσινο φως να δραστηριοποιηθεί στο Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας, όπου εκεί διατηρεί έδρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος.
Ο πρώτος θεωρείται σχεδόν «άπιαστος» στη περιφέρεια αυτή, έχει πολλούς φίλους και σχέσεις με κομματικούς άρα θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.
Ο Γιάννης Λοβέρδος, ο δημοσιογράφος, είναι νέος βουλευτής με μικρότερη δυναμική, διατηρεί καλά χαρακτηριστικά δημοτικότητας και έχει καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες μέσω των social media ή μέσω του site marketnews.gr με το οποίο συνεργάζεται.

Το τηλέφωνο Λοβέρδου και η παλιά αντιπαλότητα των δύο ανδρών στην Β Αθήνας

Ωστόσο, το τηλεφώνημα Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη άνοιξε για τα καλά τα σενάρια.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τυπικά πήρε να συμπαρασταθεί στον πρώην υπουργό για τις εξελίξεις του πρόσφατου ανασχηματισμού.
Το κλίμα ήταν εγκάρδιο αλλά είναι και ύποπτο.
Οι δύο άνδρες δεν ήταν ποτέ κολλητοί φίλοι. Το αντίθετο.
Στο ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν και οι δύο στην ίδια περιφέρεια Β Αθηνών (Ο Χρυσοχοίδης είχε μεταπηδήσει από την Ημαθία στην μεγάλη περιφέρεια της Αττικής.
Υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα για την πρωτιά στην Β΄ Αθήνας την οποία κέρδιζε ο Α. Λοβέρδος παρόλο που ο Μ. Χρυσοχοίδης ήταν πολύ παλαιότερος βουλευτής.
Στις εκλογές του 2012 δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Είχε προηγηθεί η κυβέρνηση ΓΑΠ και Παπαδήμου στις οποίες διετέλεσε κρίσιμος υπουργός Ανάπτυξης αλλά και Προστασίας Πολίτη και βεβαίως, τα 2 μνημόνια με την τρόικά τα οποία όπως είχε δηλώσει τότε ο Βεροιώτης πολιτικός δεν είχε προλάβει να διάβασει…
Έπειτα αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική και αφοσιώθηκε στην γυναίκα του Μαρία Ματσούκα, πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και το παιδί τους.
Μέχρι που ήρθε σε συμφωνία με τον Κ.Μητσοτάκη να πάρει ρόλο στην κυβέρνηση του.

Λογική η δυσαρέσκεια του, θα μπορούσε να μετακινηθεί αλλού

Ωστόσο, είναι λογικό να αισθάνεται δυσαρεστημένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα τον Αύγουστο με τις πυρκαγιές.
Χωρίς να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την πυρόσβεση (είναι ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας που είχε ο Ν.Χαρδαλιάς), πλήρωσε όλη την δυσαρέσκεια του κόσμου και φυσικά την κακή σχέση που είχε με μερίδα συνεργατών του Μ.Μαξίμου.
Για παράδειγμα με τον Α.Σκέρτσο είχαν τέλεια σχέση μιας και ο δεύτερος υπήρξε κάποτε συνεργάτης του.
Με τον Γρηγόρη Δημητριάδη δεν υπήρχε χημεία, θεωρούνταν υπερτιμημένος και αντι-επικοινωνιακός.
Από το Μαξίμου θεωρήθηκε ότι τόσο τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης – όπου προς στιγμή ξέφυγε ο έλεγχος- όσο και στα θέματα της αύξησης των δολοφονιών (περίπτωση Καραιβάζ) με αποκορύφωμα τις πυρκαγιές υπήρχε ανωτέρα ευθύνη.
Και έπρεπε να αποδοθεί για να επέλθει ηρεμία. Θα μπορούσε, όμως, να είχε μετακινηθεί αλλού.

Το ΚΙΝΑΛ και οι σκέψεις για ανεξάρτητο κόμμα μεταρρυθμιστών στο Κέντρο

Οι γενικότερες, όμως, διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς τον φέρνουν στο επίκεντρο.
Το τηλεφώνημα Λοβέρδου προς τον Μιχάλη εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να αναστηλωθεί ο κεντρώος χώρος, το πρώην εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.
Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν πολλά στελέχη που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο.
Είναι η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης που δεν αξιοποιήθηκαν από τον Μητσοτάκη, είναι ο Λ.Γρηγοράκος είναι ο Γιάννης Μανιάτης καθώς και η γνωστή παρέα της «μεταρρύθμισης» του Γ.Μειμάρογλου.
Η εμμονή Μητσοτάκη στη Κεντροαριστερά και ο ερχομός στην κυβέρνηση ΝΔ του σημιτικού Χρίστου Στυλιανίδη επέδρασε τονωτικά για αυτούς.
Η λογική είναι η εξής: Αφού δεν αξιοποιούνται από τον Κ.Μητσοτάκη τώρα, μπορούν να συνασπιστούν στην προσπάθεια Α.Λοβέρδου προκειμένου να κερδίσουν την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.
Η Φώφη Γεννηματά έχει κόψει δεσμούς μαζί τους αλλά ακόμα και όσα στελέχη του συγκεκριμένου χώρου την στήριξαν, τώρα δεν είναι μαζί της.
Και η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που η Φώφη Γεννηματά φλερτάρει με συμπεριφορές τύπου Τσίπρα, εκείνοι απομακρύνονται περισσότερο.
Και φυσικά, εάν στις εκλογές επικρατήσει η Φώφη Γεννηματά θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν.
Και στα σχέδια υπάρχει και η αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με απλή αναλογική υπό τη σκέπη ενός νέου πολιτικού συνδυασμού που θα κινείται στο Κέντρο με πολλές πιθανότητες να ξεπεράσουν το 3% της εισόδου στην Βουλή.
Αλλιώς, θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη στις δεύτερες εκλογές.
Γι’ αυτό και στην περίπτωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η σιωπή του σημαίνει προσμονή σε όσα θα συμβούν το επόμενο διάστημα.
Γνωρίζει ότι έχει επιλογές και μπορεί να τις αξιοποιήσει ακόμα.
Μην ξεχνάμε ότι πριν πάει στον Μητσοτάκη, είχε μιλήσει και με τον Αλέξη Τσίπρα εκτενώς για να αξιοποιηθεί.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης