Πολιτική

Πολιτικά ορθή η αναβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας την ώρα που η νεολαία είναι στα κάγκελα

Πολιτικά ορθή η αναβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας την ώρα που η νεολαία είναι στα κάγκελα
Η κυβέρνηση επέλεξε να ακούσει το πολιτικό αισθητήριό της
Σχετικά Άρθρα

Η αναβολή της εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι μία σωστή απόφαση που ανταποκρίνεται περισσότερο στο κλίμα της εποχής και όχι στην πραγματική διάσταση του προβλήματος.
Η κυβέρνηση επέλεξε να ακούσει το πολιτικό αισθητήριό της να μην δημιουργήσει εντάσεις στα πανεπιστήμια, ειδικά αυτή την εποχή που είναι τεταμένη η κατάσταση σε όλους τους χώρους και τις επαγγελματικές ομάδες λόγω της δριμείας επανεμφάνισης της πανδημίας.

Οριακή η κατάσταση στα πανεπιστήμια – Λογική κίνηση η αναβολή του μέτρου

Η κατάσταση είναι οριακή στα πανεπιστήμια.
Το νέο μοντέλο εισαγωγής με την Ε.Β.Ε και το «κόψιμο» παιδιών – όσο και αν σε κάποιο βαθμό ήταν δίκαιο έχει φέρει το φοιτητικό κίνημα σε εγρήγορση.
Παιδιά λόγω της Ε.Β.Ε δεν πέρασαν στην σχολή της επιλογής τους ενώ άλλα δεν πέρασαν στην πόλη που επιθυμούσαν και τώρα πρέπει να βρεθεί κονδύλι από τον οικογενειακό προϋπολογισμό προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές. Δεν είναι μόνο αυτό.
Στα πανεπιστήμια γίνονται αντιληπτά και τα υπόλοιπα προβλήματα της νεολαίας, όχι κατ’ ανάγκη εκπαιδευτικά.
Το πολύμηνο lockdown, η μεγάλη ανεργία – η μεγαλύτερη στην Ευρώπη-, οι περιορισμοί λόγω εμβολιασμού, ακόμα ακόμα και οι ανατιμήσεις σε είδη που καταναλώνουν όπως ο καφές κ.α.
Για έναν φοιτητή/μαθητή/νεολαίο που εξαρτάται κυρίως από το χαρτζιλίκι των γονιών του το να πάει ο καφές στα 3 ευρώ είναι θέμα.

H νεολαία παραμένει μακριά από την κυβέρνηση

Όλα αυτά έχουν φέρει τη νεολαία να ασθμαίνει και αναμφίβολα τη φέρνει ενάντια στην εξουσία ως φυσικού υπαίτιου της συνολικής κατάστασης.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νεολαία βρίσκεται πολύ μακριά από τη κυβέρνηση.
Και το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Το πλαίσιο λειτουργίας εν μέσω 4ου κύματος που έχει βάλει η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως για τα σχολεία έχει τρύπες.
Ο έλληνας γονιός πολύ δύσκολα θα αφήσει το παιδί του να συμμετάσχει στα μαθήματα εάν προκύψουν 1-2 κρούσματα μέσα στην τάξη.
Γι’ αυτό και αποτελεί κυρίαρχη άποψη ότι το 50+1 που θέτει το Υπουργείο για να κλείσει μία τάξη και να αρχίσει τηλεκπαίδευση είναι το λιγότερο ουτοπικό.
Στα 2-3 κρούσματα κανένας δεν θα αφήσει τα παιδιά του να πάνε σχολείο.
Και αυτά περί μη δικαιολόγησης αυτών των λογικών απουσιών, είναι άλλη μία ένδειξη ότι στο Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δούνε με μεγαλύτερη ευαισθησία το ζήτημα αυτό και να μην εμφανίζονται απόλυτοι και αυστηροί. Διότι το έκαναν και παλαιότερα με τα αντίθετα για την κυβέρνηση αποτελέσματα.
Κλείνοντας, το λιγότερο, λοιπόν, που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση σε αυτό το σημείο της θητείας της και με όλα τα μέτωπα ανοικτά, είναι να τραβήξει σκληρή γραμμή για τα πανεπιστήμια.
Λογικά θα δώσει την προσοχή της στο στήσιμο εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια και αργότερα, όταν το σκηνικό θα είναι ευμενές, θα προχωρήσει με την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Η εκπαίδευση είναι ένας λόγος που μπορεί να «καλυφθεί» επικοινωνιακά η αναβολή του μέτρου αλλά για όσους γνωρίζουν η εκπαίδευση δεν μπορεί να πάρει πάνω από 3 μήνες, όταν για να γίνεις ειδικός φρουρός – που φέρεις και όπλο- χρειάζεται το ίδιο διάστημα.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης