Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Αυτοί που έλεγαν ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται, παραμένουν θεατές στην έκρηξη της ακρίβειας

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Αυτοί που έλεγαν ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται, παραμένουν θεατές στην έκρηξη της ακρίβειας
Δεν απαντά ο πρωθυπουργός για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά στην τιμή του ρεύματος επισημαίνει ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αυτοί που έλεγαν ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται, παραμένουν θεατές στην έκρηξη της ακρίβειας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Αυτοί που τόσο καιρό έλεγαν ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται και ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές στην ελεύθερη αγορά, οδήγησαν στην έκρηξη της ακρίβειας και παραμένουν θεατές, την ώρα που τα νοικοκυριά πνίγονται στις ανατιμήσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από τη δικαιολογία ότι φταίει η διεθνής συγκυρία.
Δεν απαντά όμως για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ούτε γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ δεν παρεμβαίνει για τα καρτέλ και τη χειραγώγηση τιμών.
Ούτε γιατί άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών απέναντι στις ανατιμήσεις» αναφέρει ο κ.Ηλιόπουλος.
«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη, να παραμερίσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και να αναλάβει επιτέλους, έστω και τώρα, πρωτοβουλίες:

  • Να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά.
  • Να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις.
  • Να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας και φυσικά να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα golden boys της ΝΔ.


Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά επιβεβαιώνει ότι με τις πολιτικές του ο κ. Μητσοτάκης κάνει το βίο αβίωτο για χιλιάδες ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά και εργαζόμενους» επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement