Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης (υπ.Υγείας) για εικονικούς εμβολιασμούς: Έρχονται απολύσεις και πρόστιμα

Πλεύρης (υπ.Υγείας) για εικονικούς εμβολιασμούς: Έρχονται απολύσεις και πρόστιμα
Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το πότε και ποιοι θα εμβολιαστούν με την γ’ δόση
Σχετικά Άρθρα

Απόλυση και τεράστια πρόστιμα για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις εικονικών εμβολιασμών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση με τους fake εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης είπε πως μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον διευθυντή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ καθώς και η δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο.
«Το σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο» είπε ο κ.Πλεύρης, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

31.000 εμβολιασμοί

Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης είπε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο.
Συνολικά είπε καταγράφηκαν 5.500 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα κάτι που προβλέπεται για την διευκόλυνση των εμβολιασμών και σημείωσε ότι όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας.
Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι υπήρχε οικονομικό κίνητρο ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό είναι θέμα της ΕΔΕ και του εισαγγελέα.

Απόλυση

«Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το 67% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί.
Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους.
Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά.
Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο», είπε ο κ.Πλεύρης.

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για την γ’ δόση

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.
ίπε ότι είναι προσωπική του άποψη και είπε ότι με βάση τις προτάσεις της επιτροπής βιοηθικής θα λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.
Για την τρίτη δόση του εμβολίου είπε ότι συνεδριάζουν οι ειδικοί και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχουμε την εισήγηση για το πότε και σε ποιους θα χορηγηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης