Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με Αμερικανούς Γερουσιαστές τη Δευτέρα 6/9 - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μ.Ανατολή

Συνάντηση Δένδια με Αμερικανούς Γερουσιαστές τη Δευτέρα 6/9 - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μ.Ανατολή
Ο Ν. Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές
Με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές, Chris Murphy και Jon Ossoff, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 6/9 ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Robert Menendez στην Αθήνα, καθώς και την προσεχή μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο.
Επίσης, αναμένεται να γίνει ενδελεχής συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, υπό το φως των πρόσφατων επισκέψεων των εν λόγω δύο Γερουσιαστών σε χώρες της περιοχής.

Συνάντηση Δένδια με την Λίβυα ομόλογό του

Στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση με την Λίβυα ομόλογό του, Nayla El Mangoush.
Θα υπάρξει κατ’ιδίαν συνάντηση, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα εργασίας.

Η ατζέντα των συζητήσεων

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα αναμένεται να βρεθεί η Ελληνική στήριξη στην Λιβύη, οι διμερείς σχέσεις, στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαιτέρα του Δικαίου της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Λιβύη ενόψει και των προγραμματισμένων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Λιβύης.
Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης