Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις - Δεν μπορεί 100 - 200 άνθρωποι να κλείνουν όλο τον δρόμο

Θεοδωρικάκος: Καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις - Δεν μπορεί 100 - 200 άνθρωποι να κλείνουν όλο τον δρόμο
H ΕΛ.ΑΣ. απασχολεί περί τους 8.500 άνδρες και γυναίκες από τη δύναμή της καθημερινά για τους ελέγχους εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού, ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος

«Καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις. Όμως οι διαδηλώσεις τους δεν μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Άρα, όταν είναι εκατό διακόσιοι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού, δεν μπορούν να κλείνουν όλο τον δρόμο», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 για τις επισκέψεις του στα Αστυνομικά Τμήματα, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το προφίλ που θέλει να έχει η Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμό της και την ενίσχυσή της, ενώ αναφέρθηκε και στο νόμο για τις πορείες τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί, ζητώντας τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου.

Για πορείες

«Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Διότι εάν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, μετά ο καθένας, αφού έχει τη δυνατότητα να μην εφαρμόζει τους νόμους, πηγαίνουμε στο ποιος είναι πιο ισχυρός για να μην εφαρμόζει το νόμο. Αυτό δεν είναι δίκαιο και δεν είναι σωστό», ανέφερε ο υπουργός.
Υπενθύμισε ότι «ο νόμος λέει, και παρά πολύ σωστά, ότι υπάρχει, το Σύνταγμα το λέει πριν από το νόμο, υπάρχει το δικαίωμα των διαδηλώσεων. Καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις. Όμως οι διαδηλώσεις τους δεν μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Άρα, όταν είναι εκατό διακόσιοι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού, δεν μπορούν να κλείνουν όλο τον δρόμο».
Σημείωσε ότι χθες έγινε μια πολύ μικρή συγκέντρωση και πορεία και περιορίστηκε στον χώρο που έπρεπε.
Ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα απαγόρευσης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που θέλουν να διαδηλώσουν για ό,τι νομίζουν, είμαστε δημοκρατική χώρα, απλώς η αστυνομία θα πρέπει να φροντίζει την τήρηση του νόμου, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης, δεν μπορεί να κλείνει η πόλη από εκατό και διακόσιους ανθρώπους, οι οποίοι ναι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν, αλλά σε ένα σχήμα του πεζοδρομίου ή του δρόμου, ανάλογα με το πόσοι είναι».
Μάλιστα, για την εφαρμογή του νόμου και το επόμενο διάστημα με την τήρηση όλων των μέτρων, ανέφερε ότι περιμένει τη συνεργασία και την υποστήριξη και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων.
«Δεν είναι θέματα αυτά για αντιπολίτευση. Υπάρχει κανείς που μπορεί να πιστέψει ότι η εφαρμογή του νόμου σημαίνει μείωση της δημοκρατίας; Το αντίθετο συμβαίνει. Η δημοκρατία έχει ανάγκη από τάξη, ασφάλεια, γιατί αυτά είναι και οι εγγυητές και της ελευθερίας. Η κοινωνία είναι ένα σύνολο, δεν είναι κάποιοι άνθρωποι και πρέπει να φροντίζουμε όλο το σύνολο της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα ταυτόχρονα την κανονική λειτουργία στην πόλη, την ομαλότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα

«Δημιουργούμε, οικοδομούμε και θα υπάρχει μία Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι φιλική προς τον πολίτη, είναι εδώ για να υπηρετήσει την κοινωνία και γι’ αυτό θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θα δουλέψουμε μαζί με την Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Με αφορμή τις επισκέψεις του χθες στα Αστυνομικά Τμήματα στο Περιστέρι και στον Ασπρόπυργο, αλλά και τις συναντήσεις με τους δημάρχους των δύο αυτών δήμων του λεκανοπεδίου της Αττικής, τόνισε πως «στέλνουν το μήνυμα ότι στηρίζουμε απολύτως τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και ευχαριστούμε για τη δουλειά που κάνουν, καταγράφουμε τα προβλήματα, διότι υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα και η δική μας δουλειά ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να δούμε πώς θα ενισχύσουμε την Αστυνομία να είναι πιο κοντά στους πολίτες, να είναι πιο κοντά στις γειτονιές για να μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματικά τη δουλειά της».
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ούτε ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία αν οι άνθρωποι δεν είναι ασφαλείς. Πρέπει να νικήσουμε το φόβο» και συμφώνησε ότι τους προηγούμενους μήνες έχουν παρατηρηθεί πολύ σοβαρά εγκλήματα, υπάρχει μία έξαρση της εγκληματικότητας, υπάρχουν και καινούργια φαινόμενα, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, κρούσματα της οποίας αυξάνονται διαρκώς και είναι θέματα τα οποία απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία «και θα δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις καθώς «κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απευθείας άποψη και επίσης θέλω να αισθανθούν όλοι οι αξιωματικοί και οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας ότι έχουν άμεση σχέση και απόλυτη στήριξη από τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

Για πυρόπληκτες περιοχές και ελέγχους

Εκατοντάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. απασχολεί περί τους 8.500 άνδρες και γυναίκες από τη δύναμή της καθημερινά, σε 1800-1900 συνεργεία ανά την Ελλάδα για τους ελέγχους εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού.
Σημείωσε πως «η Ελληνική Αστυνομία, όλη αυτή τη μεγάλη χρονική περίοδο, που δυστυχώς πληγήκαμε από την πανδημία το κορωνοιού, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Διότι όλοι θυμόμαστε τις διακυμάνσεις μέσα σε αυτή την κρίση από την εποχή της καραντίνας μέχρι τις σημερινές μέρες. Η δουλειά που κάνει είναι πάρα πάρα πολύ σημαντική, η δουλειά που κάνει οφείλει να ενισχυθεί με τη συνεργασία της με τις τοπικές κοινωνίες και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης