Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Αδύναμη η κυβέρνηση να προστατέψει τους καταναλωτές

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Αδύναμη η κυβέρνηση να προστατέψει τους καταναλωτές
«Ήρθε η ώρα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να αποτραπούν εναρμονισμένες πρακτικές και να προστατευθούν οι καταναλωτές», τονίζει ο Μ. Κατρίνης
Σχετικά Άρθρα

«Η κυβέρνηση αδρανεί, αδιαφορεί και κρύβεται, καλύπτοντας το κύμα ανατιμήσεων που ροκανίζει το οικογενειακό εισόδημα», τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κατρίνης, «καθώς εξακολουθεί να παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, γεννάται εύλογα η απορία γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, σε ρόλο ‘’παρατηρητή’’, με δηλώσεις που έκανε παραδέχεται ότι επίκειται έκρηξη στις τιμές σε πολλά προϊόντα το επόμενο διάστημα».
Υπογραμμίζει πως «τα σήματα κινδύνου είναι ορατά στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, καθώς επηρεάζονται άμεσα οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε βασικά είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα και σε πολλά αγαθά, με τη ραγδαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει ήδη προαναγγελθεί από την ίδια την κυβέρνηση!».
Όπως τονίζει, «οι συνεχείς αυτές αυξήσεις σε συνδυασμό με τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος για πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, περιορίζουν την αγοραστική δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού και ναρκοθετούν την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών».

Η κυβέρνηση αδρανεί

Ο κ. Κατρίνης επισημαίνει πως «καθώς το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα εξαιτίας όχι μόνο της ραγδαίας ανόδου του πληθωρισμού αλλά και των αυξήσεων των πρώτων υλών διεθνώς και του κόστους μεταφοράς, ζητήσαμε κατ’ επανάληψη από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους στην αγορά.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν έγινε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα».
Υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση αδρανεί, αδιαφορεί και κρύβεται, καλύπτοντας το κύμα ανατιμήσεων που ροκανίζει το οικογενειακό εισόδημα» και καταλήγει τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να αποτραπούν εναρμονισμένες πρακτικές και να προστατευθούν οι καταναλωτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης