Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Πληγωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας από την υποχρεωτική αργία των ανεμβολίαστων

Ξανθός: Πληγωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας από την υποχρεωτική αργία των ανεμβολίαστων
Πιέζεται αφόρητα το εναπομείναν προσωπικό υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πληγωμένο από τη ρύθμιση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική αργία του ανεμβολίαστου προσωπικού διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος κάνει λόγο για μη διαχειρίσιμη κατάσταση.
«Περίπου 10.000 εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών έχουν απομακρυνθεί από τη δουλειά τους.
Το υπόλοιπο προσωπικό πιέζεται αφόρητα καλύπτοντας το κενό με περισσότερες εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά, αργίες και η αποδιοργάνωση πολλών τμημάτων σε όλη τη χώρα έχει αρχίσει να φαίνεται» υποστηρίζει ο κ.Ξανθός.
Σχετικά με το ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι «έχουν αποχωρήσει 580 εργαζόμενοι (γιατροί-διασώστες-διοικητικοί υπάλληλοι) επί συνόλου 4.700 πανελλαδικά (ποσοστό 12%)», σημειώνοντας ότι «αυτό έχει άμεση επίπτωση στα διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά βάρδια και στην έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο επείγον περιστατικό».

Υπονόμευση του ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον κ.Ξανθό «παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ».
«Το κίνητρό της δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά η αναζήτηση "εξιλαστήριων θυμάτων" για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της "Επιχείρησης Ελευθερία", αλλά και η αξιοποίηση της ευκαιρίας για ανάθεση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε ιδιώτες.
Είναι χαρακτηριστική η τροπολογία που κατατέθηκε για αγορά υπηρεσιών (εργαστηριακών εξετάσεων, διακομιδής ασθενών, διοικητικής υποστήριξης κλπ) από ιδιωτικές εταιρείες» αναφέρει ο κ.Ξανθός, τονίζοντας ότι παρά τη μικρή υποχώρηση του νέου υπουργού Υγείας (για επιστροφή μετά την 1η δόση του εμβολίου και όχι μετά την πλήρη ανοσοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε αργία), η κατάσταση εξακολουθεί να μην είναι διαχειρίσιμη».
«Η μόνη λύση είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση» αναφέρει ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης