Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Τέλος τα καθολικά lockdown, μόνο τοπικά μέτρα – Εμβολιασμοί στις εκκλησίες

Κικίλιας: Τέλος τα καθολικά lockdown, μόνο τοπικά μέτρα – Εμβολιασμοί στις εκκλησίες
Πάνω από το 95% των γιατρών έχει εμβολιαστεί υποστήριξε ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να επιβάλλει άλλα οριζόντια lockdown και ότι θα υπάρξουν μόνο τοπικές παρεμβάσεις, εφόσον αυτό χρειαστεί, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επεσήμανε πως οι 9 στους 10 πολίτες στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και με αφορμή τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών».
«Είναι θέμα ηθικής τάξεως.
Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται.
Παρατηρώ ισχνές μειοψηφίες να αντιδρούν
Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν.
Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχει εμβολιαστεί.
Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

Νοσηλεύονται 4 νεογνά, 10 παιδιά

Ο υπουργός υποστήριξε πως δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης «να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί» ενώ επανέλαβε πως είμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία των ανεμβολίαστων.
Ο κ.Κικίλιας τόνισε πως μειώνεται 20 φορές ο κίνδυνος στους 60 ετών και άνω για όσους έχουν εμβολιαστεί.
«Εννιά στους δέκα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
Με κορωνοϊό νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια, ενώ ένα είναι διασωληνωμένο», ανέφερε ο κ.Κικίλιας.

Εμβολιασμοί και έξω από ναούς

Όσον αφορά στη συνεργασία κυβέρνησης - Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας ο κ.Κικίλιας είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.
Συγκεκριμένα, ο κ.Κικίλιας ανακοίνωσε ότι κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή 29 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης