Τελευταία Νέα
Πολιτική

H πρώτη μάχη στη Βουλή για τις πυρκαγιές - Απολογούμενος ο πρωθυπουργός, παραιτήσεις θα ζητήσει η αντιπολίτευση

H πρώτη μάχη στη Βουλή για τις πυρκαγιές - Απολογούμενος ο πρωθυπουργός, παραιτήσεις θα ζητήσει η αντιπολίτευση
Αύριο 25/8 θα δούμε την πρώτη μάχη στην Βουλή μεταξύ των κομμάτων καθώς θα έχουμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα των πυρκαγιών
Σχετικά Άρθρα

Αύριο 25/8 θα δούμε την πρώτη μάχη στην Βουλή μεταξύ των κομμάτων καθώς θα έχουμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα των πυρκαγιών.
Όπως μαθαίνουμε θα δούμε έναν Πρωθυπουργό να έρχεται μέσα στον Αύγουστο να απολογηθεί για την κάκιστη εικόνα που έχει δείξει ο κρατικός μηχανισμός στις κρίσιμες πυρκαγιές από την αρχή του μήνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί σε μία γραμμή με χαμηλούς τόνους με απολογιστική διάθεση ως συνέχεια της «συγνώμης» που ζήτησε από τους πολίτες προ καιρού στην συνέντευξη τύπου και με μία λογική να ακούσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τα θέματα της πυρόσβεσης, της πρόληψης πυρκαγιών καθώς και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών  αλλά και της αποκατάστασης των περιουσιών.

Ευκαιρία για σκληρή αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ- Εισηγήσεις για γραμμή Πολάκη στη Βουλή

Ωστόσο, η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θελήσει να επικρίνει σκληρά την κυβέρνηση για τη αναποτελεσματική παρουσία του μηχανισμού.
Ήδη κορυφαία στελέχη όπως ο Τζανακόπουλος, ο Πολάκης και άλλοι, θέλουν από τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει σκληρή γραμμή απέναντι στον Πρωθυπουργό και αν μη τι άλλο να ζητήσει παραιτήσεις υπουργών.
Ωστόσο κάποιοι ζητάνε να μην το παρατραβήξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνησή του έχει στιγματιστεί με το Μάτι.
Στα συν του Α.Τσίπρα είναι ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουμε πάνω από 1.2 εκατ. στρέμματα καμένων εκτάσεων που είναι πολύ παραπάνω από το σύνηθες σε κάθε αντιπυρική περίοδο.

Το ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει εκ νέου παραίτηση Χρυσοχοίδη

Εν αντιθέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αίτημα που συνδέεται και με την προηγούμενη κομματική ιδιότητα του κ. Χρυσοχοίδη.
Ωστόσο, υπάρχει και άλλο παρασκήνιο. 
Την επομένη των δημοσιευμάτων για ανασχηματισμό, βγήκαν γνωστοί αρθρογράφοι – λάτρεις του Σημίτη και έγραφαν ότι εάν φύγουν Χρυσοχοίδης-Μενδώνη τότε κινδυνεύει η στροφή Μητσοτάκη προς το Κέντρο.
Το ΚΙΝΑΛ έχει ένα έμμεσο ενδιαφέρον καθώς γνωρίζει ότι εάν ο κ. Χρυσοχοίδης βρεθεί εκτός κυβέρνησης αυτό θα έχει αντίκτυπο και σε άλλους πρώην κομματικούς που είχαν γοητευτεί από την κεντρώα στροφή του Κ.Μητσοτάκη προς το χώρο του ΚΙΝΑΛ.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, η αυριανή μέτρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τον Πρωθυπουργό αφού για πρώτη φορά θα βρεθεί απολογούμενος σε μία κατάσταση στην οποία φέρει ακέραια τη ευθύνη.
Και την ίδια ώρα, υπάρχει τρομακτική πίεση για αλλαγές στην κυβέρνηση, τις οποίες σκέφτεται ο Πρωθυπουργός αλλά υπάρχει μία διχογνωμία για το εάν πρέπει να τις κάνει τώρα.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης