Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας η κυβέρνηση – Έχει αποτύχει πλήρως

Χαρίτσης: Δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας η κυβέρνηση – Έχει αποτύχει πλήρως
Πρέπει να ληφθούν μέτρα κοινωνικής συναίνεσης για τη στήριξη του εμβολιασμού είπε ο κ.Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία.
«Βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι στο τέλος της, όπως έχει προαναγγείλει ήδη τέσσερις φορές ο πρωθυπουργός
Δεν υπάρχει ένα κυβερνητικό σχέδιο που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες.
Πρέπει να ληφθούν μέτρα κοινωνικής συναίνεσης για τη στήριξη του εμβολιασμού και όχι να επικρατήσουν λογικές κοινωνικού αυτοματισμού με απειλές απώλειας εισοδήματος ή απόλυσης» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αγνόησε τις προτάσεις μας για συνταγογράφηση των τεστ, σοβαρό πρόγραμμα ελέγχων και άνοιγμα της οικονομίας με ασφάλεια για όλους».

Απίστευτες παλινωδίες

«Αντίθετα, οι απίστευτες παλινωδίες και τα αντιφατικά μέτρα που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα η κοινωνία να χάσει την εμπιστοσύνη της στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Μόλις χθες, και με την πανδημία σε νέα έξαρση, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε συγχωνεύσεις τμημάτων.
Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην επαναληφθούν τα περυσινά λάθη με το άνοιγμα των σχολείων;» διερωτήθηκε κ. Χαρίτσης.

Τρομακτικές συνέπειες από το παρατεταμένο lockdown

«Το παρατεταμένο lockdown είχε τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία και τα δημοσιονομικά της χώρας.
Η στήριξη στην πραγματική οικονομία πρέπει να συνεχιστεί» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος το χαρακτήρισε «εφικτό, χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών και το πρόγραμμα ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
«Στην αντίθετη περίπτωση, θα οδηγηθούμε σε διπλή κατάρρευση: των επιχειρήσεων και εργαζομένων αλλά και των δημόσιων οικονομικών λόγω κατάρρευσης του διαθέσιμου εισοδήματος.
Αυτό ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες και αυτό πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία το επόμενο πολύ δύσκολο διάστημα» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης