Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Η ΕΕ να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν

Μηταράκης: Η ΕΕ να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν

"Η Τουρκία δεν θα γίνει πύλη εισόδου γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη", τόνισε ο Ν. Μηταράκης

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
«Δεν θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δεν θα γίνει πύλη εισόδου γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, αλλά και με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος».

Προσλήψεις και Έβρος

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας», συμπληρώνοντας πως «δεν θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο».
Ακόμη, ο υπουργός μίλησε για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού.
Σημείωσε ότι στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές, προκειμένου με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών να μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης