Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της η φωτιά στα Βίλια

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της η φωτιά στα Βίλια
Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων της επόμενες ώρες

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στα μέτωπα των πυρκαγιών και στα Βίλια ειδικότερα, ενημέρωσε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 55 νέες δασικές πυρκαγιές και συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται 94 πύρινα μέτωπα.
Η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, ειδικότερα, έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν μπορούμε όμως ακόμα να πούμε ότι βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.
Οι συνθήκες παραμένουν αντίξοες, όμως τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει.
Επί τόπου βρίσκονται 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.
Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 33 εναέρια μέσα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.
Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων της επόμενες ώρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης