Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για φωτιές: Όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις ήταν στην πρώτη γραμμή - Η σιβυλλική δήλωση για Χρυσοχοΐδη

Οικονόμου για φωτιές: Όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις ήταν στην πρώτη γραμμή - Η σιβυλλική δήλωση για Χρυσοχοΐδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να περιγράψει τα λάθη στα οποία αναφέρεται

Για νέο τύπο «ακραίων καιρικών φαινομένων» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε μια προσπάθεια να... δικαιολογήσει το γεγονός η φωτιά τα Βίλια καίει για τέταρτη μέρα.
«Το γεγονός ότι για 4η μέρα η φωτιά στα Βίλια καίει ακόμα, μας δείχνει ότι μιλάμε για έναν νέο τύπο τέτοιων ακραίων φαινομένων» δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για τη φωτιά στην περιοχή που μαίνεται για τέταρτη ημέρα χωρίς καύσωνα αλλά και χωρίς άλλα μέτωπα, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη που να μην ήταν στην πρώτη γραμμή».
«Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε η κυβέρνηση δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά και δεν αναλώθηκε σε επικοινωνιακούς χειρισμούς», υποστήριξε. «Είμαστε εδώ, όρθιοι και οργανωμένοι. Όποιος επιχειρεί κάνει και λάθη, τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα, το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».
Ερωτηθείς να περιγράψει τα λάθη στα οποία αναφέρεται αρκέστηκε να πει ότι «τώρα είναι η ώρα της μάχης και είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό».

Η σιβυλλική δήλωση για Χρυσοχοΐδη

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη και σε μια σιβυλλική δήλωση σχετικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αποφεύγοντας να απαντήσει εάν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διάρκεια της μάχης και αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στο μέτωπο των πυρκαγιών» απάντησε ερωτηθείς για τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Την επόμενη εβδομάδα, οι εξελίξεις για τους ανεμβολίαστους

Εν τω μεταξύ, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό τονίζοντας ότι «με την πανδημία δεν τελειώσαμε».
«Απαιτείται από όλους η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα. Η πραγματικότητα δείχνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είτε θα το κάνουν, είτε θα νοσήσουν» είπε.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους και την πρόσβαση τους στα εμπορικά καταστήματα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνολική κυβερνητική τοποθέτηση, ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα».

Το μεταναστευτικό

Με αφορμή τις ανησυχίες για νέα μεταναστευτική κρίση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο κ. Οικονόμου δήλωσε με νόημα «Στη χώρα δεν θα επιτρέψουμε να ξαναδούμε εικόνες του 2015, η Ελλάδα δεν θα ξαναϋπάρξει ξέφραγο αμπέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης