Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεγάλη η δοκιμασία, το Φθινόπωρο, έρχεται επιδείνωση της πανδημίας και… δύσκολες μέρες – Μην διαιρεθεί η κοινωνία

Μεγάλη η δοκιμασία, το Φθινόπωρο, έρχεται επιδείνωση της πανδημίας και… δύσκολες μέρες – Μην διαιρεθεί η κοινωνία
Το Φθινόπωρο έρχεται επιδείνωση σε κρούσματα και νοσηρότητα
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί το Καλοκαίρι να πέρασε σχεδόν ήπια, παρά την αύξηση των κρουσμάτων με υγειονομικούς όρους αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δοκιμάστηκε σκληρά με τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Δέχθηκε ισχυρή και σκληρή κριτική όχι από τα πολιτικά κόμματα αλλά από την ίδια την κοινωνία, το μέγεθος της καταστροφής φθάνει τα 1,5 εκατ στρέμματα και σχεδόν 1600 σπίτια κατεστραμμένα και βεβαίως ανυπολόγιστες οι ζημίες στον δασικό πλούτο της χώρας ειδικά στην Βόρεια Εύβοια αλλά και στην Αττική.
Το τι συνέβη είναι η μια πτυχή του νομίσματος.
Η άλλη και η σημαντικότερη θα έρθει το Φθινόπωρο όπου η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί εκ νέου σφοδρά από την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και προφανώς θα ενταθεί η σύγκρουση με αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.
Η πολιτική δοκιμασία για την κυβέρνηση είναι δεδομένη και προφανώς ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα κριθούν και θα αξιολογηθούν με πολύ μεγάλη αυστηρότητα.

Το Φθινόπωρο έρχεται επιδείνωση σε κρούσματα και νοσηρότητα

Η Ελλάδα σε σχέση με το Ισραήλ λειτουργεί με ετεροχρονισμό φάσης καθώς το Ισραήλ εμβολιάστηκε νωρίτερα και η Ελλάδα πιο καθυστερημένα.
Όπως και οι αμερικανοί επίσημα αναγνώρισαν ότι μετά από 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό το τείχος ανοσίας εξασθενεί και στο Ισραήλ οι βαριά νοσούντες είναι κατά βάση εμβολιασμένοι… η απόφαση για 3η δόση εμβολίου ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Τα εμβόλια ξεθωριάζουν, η αποτελεσματικότητα τους ξεθωριάζει οπότε χρειάζεται και 3 δόση.
Όσοι αντιδρούσαν και εστίαζαν στο ότι ούτε ανοσία της αγέλης μπορεί να υπάρξει, ούτε σταθερό τείχος ανοσίας δικαιώνονται.
Προφανώς ο 3ος εμβολιασμός στο Ισραήλ και από τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 και στις ΗΠΑ αποτελεί απόδειξη όλων αυτών των προβληματισμών που μπορεί να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη αμφισβήτηση των εμβολίων και να δώσει ισχυρή επιχειρηματολογία σε όσους τάσσονται κατά των εμβολίων ή ανεμβολίαστοι που στην Ελλάδα είναι περίπου 3 εκατ.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προγραμματίσει με μεγάλη προσοχή πως και εάν θα ανοίξει τα σχολεία, καθώς το Ισραήλ διδάσκει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο.
Τον Μάιο του 2021 το Ισραήλ δήλωσε έμμεσα ότι νίκησε τον Covid 19 όντως η επιδημιολογική εικόνα ήταν καλή αποσύρθηκαν σχεδόν όλα τα μέτρα.
Τον Αύγουστο του 2021 το Ισραήλ επίσημα αναφέρει ότι δίνει ξανά μάχη με τον Covid 19, είμαστε πάλι σε πόλεμο με τον κορωνοιό αναφέρει το Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς με τους άνω των 60 ετών να έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% και ταυτόχρονα όσοι έχουν εμβολιαστεί με 3η δόση θα φθάνουν τα 1,1 εκατ.
Αυτό που βιώνει σήμερα το Ισραήλ με 8.500 κρούσματα ημερησίως ή σε εύρος 7.000 με 8.500 και σχεδόν 600 βαριά νοσούντες θα το δούμε και στην Ελλάδα μέσα στο Φθινόπωρο.
Εάν η κυβέρνηση στην τοξική πολιτική προσέγγιση να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους, όταν οι βαριά νοσούντες είναι όλοι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο διχασμό και αντιδράσεις από την κοινωνία.
Αυτός ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι απαράδεκτος, τοξικός, ανεπίτρεπτος και ηθικά απαράδεκτος.
Ορισμένα μέλη της κυβέρνησης περισσότερο ως εκφοβισμό αναφέρουν ότι οι ιδιωτικές εταιρίες από Φθινόπωρο θα απολύουν τους ανεμβολίαστους.
Πέραν από το γεγονός ότι αυτό είναι ψευδές… η κυβέρνηση δεν απαντάει στο εξής ερώτημα.
Είτε ένας εργαζόμενος ανεμβολίαστος απολυθεί η όχι, με όρους επιδημιολογικούς αλλάζει η εικόνα;
Τιμωρητικά μέτρα δεν θα τύχουν αποδοχής από την κοινωνία, ενώ είναι παράνομα, αντισυνταγματικά και κοινωνικά απόλυτα καταδικαστέα.
Απολύοντας ένα εργαζόμενο, δεν λύνεις το υγειονομικό πρόβλημα;
Ήδη στην Γαλλία τα μέτρα που θεσπίστηκαν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν καταρρεύσει, ελάχιστοι τα εφαρμόζουν.

Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν αυτό που περνάει σήμερα το Ισραήλ θα το βιώσει και θα το βιώσουμε ως κοινωνία το Φθινόπωρο.
Θα είναι δύσκολο και επώδυνο καθώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ενώ η 3η δόση εμβολιασμών που θα έρθει νομοτελειακά και στην Ελλάδα… θα έχει απήχηση στην κοινωνία;

Τίθενται πολλά ερωτήματα.
Τι θα γίνει με τα σχολεία, το Ισραήλ ακολουθεί ένα πλάνο 5 παραμέτρων.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τον 3ο εμβολιασμό 20 Σεπτεμβρίου
Η μετάλλαξη Delta έχει αυξημένα κρούσματα αλλά και νοσηρότητα η οποία αυξάνεται με αργούς ρυθμούς αλλά αυξάνεται.
Θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα;
Θα επανέλθουν οι μάσκες καθολικά;

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να πάει με στρατηγική διχασμού ώστε να αντιμετωπίσει το Φθινόπωρο.
Θα είναι μια μεγάλη επιδημιολογική, οικονομική, κοινωνική δοκιμασία και χρειάζεται η κοινωνία να είναι ενωμένη.
Οι υποχρεωτικότητες, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι αποτυχημένες συνταγές.
Η κυβέρνηση να διδαχθεί από τα λάθη της και να μην τα επαναλάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης