Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα κάγκελα η ΝΔ για τους σημιτοφρουρούς Χρυσοχοΐδη και Μπένο - Παρασκηνιακές διεργασίες και η τρίτη λύση του Λ. Οικονόμου

Στα κάγκελα η ΝΔ για τους σημιτοφρουρούς Χρυσοχοΐδη και Μπένο - Παρασκηνιακές διεργασίες και η τρίτη λύση του Λ. Οικονόμου
Στα κάγκελα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Σχετικά Άρθρα

Κυριολεκτικά στα κάγκελα βρίσκονται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Βόρεια Αττική, ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά δείχνει τις εγγενείς αδυναμίες του στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βίλια που καίει 4η μέρα τώρα.
Το κλίμα για τον Υπουργό είναι πολύ κακό, καθώς εκείνος ουσιαστικά χειρίζεται όλο το σχέδιο πυρόσβεσης και τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού της Πυροσβεστικής κρίνεται για άλλη μία φορά ανεπαρκής.

Γιατί θεωρείται δύσκολη η αποδόμηση του διδύμου στην Κατεχάκη;

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είχε ειπωθεί ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες για το επιτελικό μπάχαλο, βλέπουν ότι δεν είναι εύκολο να αποδομήσουν έναν από τους Χρυσοχοίδη-Χαρδαλιά.
Οι λόγοι προφανείς.
Ο ένας βρέθηκε στην Ενταντική με έμφραγμα και κέρδισε την συμπάθεια του κόσμου ότι μάχεται υπέρ του ιερού καθήκοντος.
Ο δεύτερος εξυπηρετεί το δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να περάσει στο κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και την σημιτική διεύρυνση η οποία δίνει πόντους στο Κέντρο. Μην ξεχνάμε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, πριν καταλήξει στη ΝΔ και στη κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε έρθει κοντά και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, θεωρείτο «κλεισμένη μεταγραφή» για την Κουμουνδούρου αλλά ο ίδιος θεώρησε ότι το πολιτικό του μέλλον δεν είναι συνυφασμένο με τύπους σαν τον Σκουρλέτη και τον Πολάκη και διάλεξε την άλλη πλευρά.

Το μιντιακό συγκρότημα που προωθεί τη λύση Λ.Οικονόμου

Υπάρχει, όμως, και η τρίτη λύση την οποία την είδαμε ιστοσελίδες γνωστού μιντιακού συγκροτήματος που προωθούν τον Λευτέρη Οικονόμου.
Ο τελευταίος, αποτελεί διακαή πόθο συγκεκριμένου επιχειρηματία και δια της τεθλασμένης αποτελεί μία κύρια εναλλακτική λύση για την μετά-Χρυσοχοίδη περίοδο.
Τι σημαίνει αυτό; Μην εκπλαγείτε εάν δοθούν ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες στον Λευτέρη Οικονόμου, που –ειρήσθω εν παρόδω- αποτελεί και φίλο του Μ.Χρυσοχοίδη. Βέβαια, στη πολιτική και στο επιχειρείν ΔΕΝ υπάρχουν φίλοι και το γνωρίζουν αυτό και οι δύο…

Το παρασκήνιο του Σταύρου Μπένου με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ

Αποτελεί, επίσης, σύμπτωση και δεν έχει αναφερθεί καθόλου ότι και ο Σταύρος Μπένος, ο οποίος έχει αναλάβει πρόεδρος στην ειδική επιτροπή ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Β.Εύβοιας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχε έρθει πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης.
Μάλιστα, τότε σε συσκέψεις στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου είχε πέσει το όνομά του πολλές φορές.
Ο Σταύρος Μπένος υπήρξε δίπλα στη Λυδία Κονιόρδου όσο η εκ των κορυφαίων ηθοποιών υπήρξε υπουργός Πολιτισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχτεί προτάσεις για αξιοποίησή του σε διάφορες θέσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δέχτηκε γιατί δεν ήθελε να ταυτιστεί με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Είχε ξαναμιλήσει με Μπένο η ΝΔ

Ωστόσο, όπως μας πληροφορούν από τον πολιτικό περίγυρο του, είχε δεχτεί και νωρίτερα προτάσεις του Μαξίμου επί Μητσοτάκη να λάβει μία θέση, όμως τελικά για άγνωστους λόγους δεν δέχτηκε.
Ωστόσο, στο Μαξίμου επέμειναν και τον έφεραν στη θέση που είναι. Αλλά γιατί τέτοια εμμονή με άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;
Οι λόγοι μπορεί να είναι προφανείς, διότι ο Σταύρος Μπένος αποτελεί ακόμα και τώρα έναν συχνό συνομιλητή του Κώστα Σημίτη, πρόσωπο που αυτή η κυβέρνηση τιμάει δεόντως σε κάθε θέση-κλειδί.
Ωστόσο, ο ίδιος εκλεγόταν δήμαρχος σε μία πόλη που κουμάντο έκανε ο Α. Σαμαράς και αυτό έχει τη σημασία του στις πολιτικές ισορροπίες που θέλει να ελέγχει με κάθε τρόπο ο Πρωθυπουργός.

Σαμαρικοί δεν θέλουν πλέον τον Χρυσοχοΐδη

Πάντως, οι συνεχιζόμενες παταγώδεις αποτυχίες στο θέμα της πυρόσβεσης θα φέρει αλλαγές στην ηγεσία του Σώματος και σε όλες τις διευθύνσεις.
Ωστόσο ακόμα και έτσι, υπάρχει μία πολύ μεγάλη μερίδα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που θέλει να «τελειώσει» τον Μ. Χρυσοχοίδη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη του σαμαρικού μπλοκ, όπως π.χ ο Γιώργος Μουρούτης και άλλοι επικρίνουν συνεχώς τον κ.Χρυσοχοίδη για την διαχείριση των πυρκαγιών. Και ερχόμαστε στο προκείμενο:
Ανασχηματισμός πρέπει να γίνει αλλά υπάρχουν και οι ισορροπίες στο οικοδόμημα που με τόσο κόπο έχει φτιάξει ο Κ.Μητσοτάκης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης