Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αναζητά ψήφους στις στάχτες

Με την κατηγορία ότι «σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.
«Θα προτείναμε στον νέο (4ο κατά σειρά) κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές.
Αν δεν κατανοεί αυτή την συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει, στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα», σημειώνει και συνεχίζει λέγοντας «σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα.
Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται».
«Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους» προσθέτει.
«Έστω και τώρα, ας σταματήσουν τα εύκολα λόγια και ας γίνει ό,τι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων», καταλήγει, ενώ επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καλεί τον κ. Μητσοτάκη να επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του».

Νωρίτερα ο κ. Οικονόμου είχε πει τα εξής:

Για λαϊκισμό και ψηφοθηρία κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τοποθέτηση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής στην γραπτή του δήλωση:
«Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού.
Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.
Με σκληρή δουλειά, επιδιώκοντας την συνένωση δυνάμεων. Ενεργώντας άμεσα για την στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις.
Αυτά κάνει η κυβέρνηση.
Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες.
Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε "ζωές στις στάχτες".
Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν, ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης