Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ενημέρωση στη Βουλή στις 25 Αυγούστου 2021 για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών

Μητσοτάκης: Ενημέρωση στη Βουλή στις 25 Αυγούστου 2021 για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσεσχετικό αίτημα βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής

Σχετικά Άρθρα

Στις 25 Αυγούστου 2021 θα ενημερώσει την ελληνική Βουλή για τις καταστροφικές φωτιές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Σώμα του Κοινοβουλίου όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών, μετά από αίτημα που κατέθεσε βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Το αίτημα Γεννηματά

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, είχε πρώτη ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή για τις πυρκαγιές.
Συγκεκριμένα, η κυρία Γεννηματά είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητώντας να γίνει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με θέμα «τις καταστροφικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές, το πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν και τις αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα πρόληψης και πολιτικής προστασίας».

Συνεργασία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας εν όψει των σημαντικών συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών είχε δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, στη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία, τόνισε ότι λυπάται πάρα πολύ γιατί, δυστυχώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση στην έκκληση που έκανε πριν από δύο μέρες, για να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο συμφωνίας στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, δυστυχώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του».

Πελώνη προς Τσίπρα: Η πρότασή μας ισχύει – Ίσως, αυτή τη φορά, να ανταποκριθείτε

Την πρόταση της κυβέρνησης να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις στην Επιτροπή Μπένου, για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας σκωπτικά τις δηλώσεις Τσίπρα από την Ηλεία.
«Δεν πέρασαν ούτε δυο μέρες από τη μέρα που, με τόση ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, ο κ. Τσίπρας μας προσέφερε τη συναίνεσή του και, σήμερα, δηλώνει ότι είμαστε ανάξιοι αυτής», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας είναι».
Και προσέθεσε: «Η πρότασή μας να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις στην Επιτροπή Μπένου για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας εξακολουθεί να ισχύει.
Αυτή τη φορά, ίσως να ανταποκριθεί», ανέφερε με νόημα, καταλήγοντας:
«Όχι όπως έκανε με τoν ορισμό εκπροσώπου του στη Διακομματική Επιτροπή για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, κάτι για το οποίο αδιαφορεί επιδεικτικά από τις 7 Ιουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης