Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απαντήσεις Μητσοτάκη στις 12:00 για τις καταστροφικές πυρκαγιές - Έμφαση στην επόμενη μέρα

Απαντήσεις Μητσοτάκη στις 12:00 για τις καταστροφικές πυρκαγιές - Έμφαση στην επόμενη μέρα
Έμφαση στην ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών
Σχετικά Άρθρα
Απαντήσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν Αττική, Βόρεια Εύβοια, Αρκαδία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη και την διαχειρίσή τους από τον κρατικό μηχανισμό, θα επιχειρήσει να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12:00.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει έμφαση στην επόμενη μέρα και στην ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών σε όλα τα επίπεδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για την αναγνώριση λαθών τα οποία θα διορθωθούν, θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν σε όλα τα μέτωπα, ενώ θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει επίσης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τις προκλήσεις που δημιουργεί.

Η συγγνώμη και η απόδοση των ευθυνών

Στις 9 Αυγούστου ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, εν μέσω της μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Πελοπόννησο, ζητώντας  συγγνώμη «για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν».
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».
Από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πολύ σημαντικό να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα και αναμένονται εξελίξεις το φθινόπωρο, ως προς το σκέλος της απόδοσης των ευθυνών.

Η επόμενη μέρα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στην επόμενη ημέρα, με άξονα το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών αλλά και την ταχύτατα εκταμίευση των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες. 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή του Σταύρου Μπένου, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, στην οποία θα γίνει ξεχωριστή αναφορά από τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης