Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τη βιβλική καταστροφή, ο Μητσοτάκης ανακοινώνει (9/8) μέτρα για πυρόπληκτους - Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου 10/8

Μετά τη βιβλική καταστροφή, ο Μητσοτάκης ανακοινώνει (9/8) μέτρα για πυρόπληκτους - Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου 10/8

Σε ακόμα ένα τηλεοπτικό μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα για τους πυρόπληκτους

Σχετικά Άρθρα

(upd 2) Μετά το φιάσκο όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και αφού χιλιάδες συνανθρώπων μας είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, λόγω των ανεπαρκών μέσων πυρόσβεσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.
Η κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει δεχθεί τα πυρά όχι τόσο της αντιπολίτευσης (αυτό είναι ήσσονος σημασίας) αλλά των ίδιων των κατοίκων στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Πολλοί -και κυρίως στην Εύβοια, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα- μιλούν για ανυπαρξία, για ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά χωριά σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία των κατοίκων τους και όχι χάρη στα πυροσβεστικά μέσα, όπως θα έπρεπε.
Και αφού εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων έγιναν στάχτη, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να γίνουν στάχτη, η κυβέρνηση ετοιμάζει... σχέδιο για να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα.
Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει για σήμερα (9/8/2021) ακόμα ένα... τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, όπου αυτή τη φορά θα ανακοινώσει μέτρα για τους πυρόπληκτους στις 19.00 μμ.
Των ανακοινώσεων προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.
Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης (10/8/2021) θα συνεδριάσει με το ίδιο θέμα το υπουργικό συμβούλιο, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται και συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.
Και το ερώτημα που προκύπτει, όλα αυτά μπορούν να καλύψουν τη βιβλική καταστροφή;
Τα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι αρκετά για να επουλώσουν τις πληγές των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι -όπως καταγγέλλουν- έμειναν μόνοι τους απέναντι στις πυρκαγιές;
Τα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι αρκετά για να... ξεχαστούν οι εικόνες με τα ζώα που κάηκαν ζωντανά;
Τα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι αρκετά για να κάνουν τους πυρόπληκτους να ξεχάσουν τις στιγμές που βίωσαν;

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Αύριο Τρίτη (10/8/2021), κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων που θα ληφθούν στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων, θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης