Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας Σκαραμαγκά, Θήβας και Ριτσώνας

Επίσκεψη Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας Σκαραμαγκά, Θήβας και Ριτσώνας
Στις δομές αυτές μεταφέρθηκαν διαμένοντες μετά την εκκένωση της δομής Μαλακάσας και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας

Τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο του Σκαραμαγκά, της Θήβας και της Ριτσώνας επισκέφτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Στις δομές αυτές μεταφέρθηκαν διαμένοντες μετά την εκκένωση της δομής Μαλακάσας και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας.
Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε το προσωπικό της Υπηρεσίας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο για την ταχύτατη εκκένωση των δύο δομών, την ασφαλή μεταφορά όλων των διαμενόντων, καθώς και την ομαλή προσωρινή φιλοξενία.

Στη δομή Σκαραμαγκά

Ειδικότερα, στη δομή του Σκαραμαγκά έχουν μεταφερθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 217 διαμένοντες από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε απομονωμένο χώρο εντός της δομής, χωρίς να μεταβληθεί το καθεστώς κράτησης τους.
Στο σύνολο των εκτάκτως φιλοξενουμένων, έχουν παρασχεθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα απαραίτητα κλινοσκεπάσματα, καθώς και επαρκείς ποσότητες φαγητού, νερού και ειδών υγιεινής.

Σε Θήβα και Ριτσώνα

Επιπροσθέτως, η δομή της Θήβας - από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των πύρινων μετώπων στην Αττική - παραμένει σε κατάσταση, βάσει του σχεδίου ΑΓΝΟΔΙΚΗ, μεγίστης ετοιμότητας, προκειμένου να ανταποκριθεί σε πιθανό σενάριο προληπτικής εκκένωσης ή προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από άλλες δομές φιλοξενίας.
Τέλος, στη δομή της Ριτσώνας έχει μεταφερθεί και τοποθετηθεί το σύνολο των διαμενόντων από την δομή της Μαλακάσας σε οικίσκους (containers). Με τη συνδρομή του ΔΟΜ, έχουν διανεμηθεί επαρκή κλινοσκεπάσματα, ποσότητες φαγητού και νερού, μάσκες προστασίας μίας χρήσης, καθώς και είδη υγιεινής. Παράλληλα, το προσωπικό της δομής έχει μεριμνήσει για την αντιμετώπιση πιθανών αιτιών πυρκαγιάς, αποψιλώνοντας την βλάστηση εντός της δομής, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης