Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Μέτρα για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε τουρισμό, εκπαίδευση

Κικίλιας: Μέτρα για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε τουρισμό, εκπαίδευση
Τώρα είναι η ώρα να πειστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το εμβόλιο είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε τουρισμό και εκπαίδευση διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Κικίλιας κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να στείλουν λίστες με τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμα και να στείλει κινητά συνεργεία εμβολιασμού έτσι ώστε να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι.
Παράλληλα κάλεσε και τους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, αναφέροντας πως «τώρα είναι η ώρα να εμβολιαστούν».
«Ανοίξαμε και τον εμβολιασμό για τα παιδιά και τους εφήβους» είπε ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας ότι αν και υπάρχει σύσταση να εμβολιαστούν τα παιδιά, εξέφρασε την ανησυχία του για τις μολύνσεις στις νεότερες ηλικίες.
«Θέλουμε όλοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονική ζωή» είπε ο υπουργός, αναφέροντας πως τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες δημόσιας υγείας, ανεβάζοντας τα ποσοστά των εμβολιασμένων με όλους που σχετίζονται με το σχολείο (καθηγητές, δασκάλους, οδηγούς πούλμαν, φύλακες).
«Θα σκεφτούμε κι άλλα μέτρα αν δεν ανεβαίνει το ποσοστό των εμβολιασμένων επαγγελματιών», είπε ο υπουργός Υγείας.

Οι ανεμβολίαστοι πεθαίνουν

Όπως είπε ο κ.Κικίλιας, οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που χάνουν τις ζωές τους.
«Αυτό το οποίο ζητάω από τους συμπολίτες μου είναι να σκεφτούν τον εαυτό τους» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος σημείωσε ότι διάφορα αντικρουόμενα μηνύματα ειδικά στο διαδίκτυο δεν βοήθησαν στον εμβολιασμό.
Ερωτηθείς ιγα το αν και πότε θα κάνουμε την τρίτη δόση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για να ξεκινήσει η τρίτη δόση στις ευάλωτες ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης