Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση χάνει την ανοχή της πλατιάς μάζας του λαού – 4 αλλαγές που πρέπει να κάνει από τον Σεπτέμβριο ο Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση χάνει την ανοχή της πλατιάς μάζας του λαού – 4 αλλαγές που πρέπει να κάνει από τον Σεπτέμβριο ο Μητσοτάκης
Θα πρέπει να τερματιστούν οι πολιτικές υποχρεωτικότητας των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Έκλεισε η Βουλή το νομοθετικό της έργο και κλείνει ένα μεγάλο ημίχρονο για την κυβέρνηση 2 χρόνων στην εξουσία.
Πλέον, η κυβέρνηση έχει περάσει ένα μεγάλο όγκο νομοθετημάτων - μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο μέσα από το κυβερνητικό της πρόγραμμα.
Ωστόσο, η πανδημία που παραμένει ένα από τα αγκάθια της κυβερνητικής θητείας που η διαχείρισή της έχει δημιουργήσει ένα αντι-μητσοτακικό μέτωπο, αρκετά υπολογίσιμο αλλά σε αυτή τη φάση δεν το καρπώνεται κανένας πολιτικός φορέας.
Γι’ αυτό, και στο Μαξίμου πέρα από τα παραπάνω μέτωπα, μιλούν για πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη.
Διότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα, πέραν της ΝΔ, παραμένει ανίκανο να πείσει το μέτωπο αυτό να το ακολουθήσει.
Το υπάρχουν πολιτικό δυναμικό της χώρας διαθέτει άτομα που έχουν κουράσει και έχουν φθαρεί σε όλες τις παρατάξεις.
Ας μην μπερδεύουμε την πολιτική κυριαρχία με την πολιτική ανοχή του εκλογικού σώματος.
Η πρώτη δεν υπάρχει και η δεύτερη από τον Σεπτέμβριο θα τελειώσει.
Η κυβέρνηση μετά από 2 χρόνια έχει χάσει το μομέντουμ της ανοχής
Ωστόσο, ολοένα περισσότεροι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τη δυναμική της, έχει κουράσει με την διαχείριση της πανδημίας και τα μπρος πίσω με τα περιοριστικά μέτρα, έχει δημιουργήσει σταθερούς και μη επαναπροσεγγίσιμους «εχθρούς» όπως για παράδειγμα η νεολαία και έχει χάσει το μομέντουμ των πρώτων χρόνων, των φρέσκιων ιδεών και της ανοχής από τον κόσμο της οικονομίας.
Ο Αύγουστος είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας καθώς θα κορυφωθεί τον μεγάλο ιικό φορτίο με την μετάλλαξη Delta στην χώρα μας.
Αν συμβεί αυτό χωρίς τοπικά lockdown που θα επηρεάσουν τη τουριστική ροή, τότε η κυβέρνηση έχει να ελπίζει σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο για τον Σεπτέμβριο.
Αν όμως, έχουμε πιο αυστηρά lockdown είναι σίγουρο ότι όσοι αισιοδοξούν για τη πορεία του τουρισμού μέχρι τώρα, θα διαψευστούν.
Υπό αυτό το γενικό πρίσμα, ο Πρωθυπουργός πρέπει από τον Σεπτέμβρio 2021 να κάνει κάποιες κινήσεις και αλλαγές για να αλλάξει το κλίμα αμφιβολίας που έχει δημιουργηθεί μετά την έλευση του 4ου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αλλαγές στην κυβέρνηση

Κάποιοι υπουργοί έχουν κουράσει με τη συμπεριφορά τους και με το ύφος τους, άλλοι πάλι έχουν αναλάβει ένα μεγάλο κυβερνητικό φορτίο, έχουν περάσει δύσκολα νομοσχέδια και θέλουν να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο.
Εδώ και 2 χρόνια σε επίπεδο υπουργών, αν εξαιρέσουμε 2 μικρές αλλαγές, τίποτα δεν έχει αλλάξει και αυτό έχει δημιουργήσει έλλειψη αποτελεσματικότητας και στασιμότητα.
Ο Πρωθυπουργός φοβάται τις αλλαγές γιατί γνωρίζει ότι θα δυσαρεστήσει κάποιους και σίγουρα θα προκαλέσει τους πρώην προέδρους που θέλουν να έχουν τους δορυφόρους τους στην κυβέρνηση για λόγους αρχής.
Επίσης, έχει κουράσει το γεγονός ότι οι βουλευτές δίνουν αγώνα στις τοπικές κοινωνίες για να υπερασπίζονται πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και εκείνοι να μένουν εκτός εξουσίας.
Το Μαξίμου θα βρει μπροστά του εάν συνέχεια προτιμάει τους εξωκοινοβουλευτικούς ή τους τεχνοκράτες της Κεντροαριστεράς αντί των δικών του παιδιών.

Αλλαγή της κυβερνητικής ατζέντας

Η κυβέρνηση έφερε εμπροσθοβαρώς όλα τα αντιλαικά νομοσχέδια (παιδεία, εργασιακά, ασφαλιστικό κ.α) αλλά έκανε το λάθος και τα ανέμειξε με την διαχείριση της πανδημίας και δημιουργησε μεγάλες πληγές.
Δεν φέρνεις νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, νομοσχέδιο για απλήρωτες υπερωρίες και την ίδια ώρα να απαγορεύεις στους νέους τις εξόδους για ψυχαγωγία και αθλητισμό για 6 μήνες.
Οι νέοι έχουν την αίσθηση ότι τους τιμωρείς
Είναι κοινή λογική και δείχνει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν στελέχη που να πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας.
Αντιθέτως, το μέγαρο αποπνέει μία καμαρίλα τεχνοκρατών και καθηγητών χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας.
Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει αυτή την αντιλαική ατζέντα και να προχωρήσει σε νέο αφήγημα με ανάπτυξη, δουλειές, νέες ευκαιρίες, πιο σύγχρονο κράτος και φυσικά να αντιμετωπίσει το μεγάλο μέτωπο της ασφάλειας.

Τερματισμό των πολιτικών υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού


Η κυβέρνηση έχει κάνει το μεγάλο λάθος και συλλήβδην καταδικάζει όσους δεν εμβολιάζονται χαρακτηρίζοντάς τους ψεκασμένους.
Ακολούθησε πολιτικές υποχρεωτικότητας που δημιούργησαν μεγαλύτερες αντιθέσεις.
Ακόμα και από ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί.
Τις οποίες θα μπορούσε να τις είχε αποφύγει.
Εάν κάποιος υγειονομικός δεν θέλει να εμβολιαστεί, τότε απλά μπορείς να τον μεταθέσεις σε άλλο πόστο εργασίας και όχι να του στερείς το μισθό ή να τον βγάζεις σε υποχρεωτική αργία.
Το κατάλαβε αργά καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί κίνημα που κάνει κάθε εβδομάδα πορείες.
Το χαρτί του εμβολιασμού δεν βγαίνει.
Η χώρα μέχρι να αποκτήσει 60-65% ανοσία θα πρέπει να τρέξει εκ νέου εμβολιαστικό πρόγραμμα για την 3η δόση.
Η κυβέρνηση μπορεί να επαίρεται ότι έχει, από την αρχή της πανδημίας, ένα μικρό αριθμό νεκρών από COVID 19, αλλά αυτό έγινε επώδυνα με lockdown, απαγορεύσεις και πρόστιμα και με τον πληθυσμό χωρίς ανοσία.
Χώρες όπως η Σουηδία με τον ίδιο πληθυσμό είχαν λίγο περισσότερους νεκρούς, απέκτησαν φυσική ανοσία - δηλαδή νόσησαν - και τώρα δεν κινδυνεύουν από την μετάλλαξη Delta.
Και φυσικά κοινωνία και οικονομία δεν διακόπηκαν.
Τι μπορεί να γίνει από Σεπτέμβρη; Επουδενί κανένα νέο lockdown.
Η χώρα θα πρέπει να διαθέσει τα μονοκλωνικά φάρμακα, να περιφρουρήσει πάση θυσία την κανονικότητα και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την συνέχιση της αγοράς.

Η κυβέρνηση χρειάζεται πολιτικές για την ελληνική οικογένεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλέχτηκε από την πλατιά μάζα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον κεντρώο κόσμο που παλιά ψήφιζε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση λάνσαρε τον όρο προοδευτική ατζέντα για να πάρει με το μέρος της τους κεντρώους και να δημιουργήσει συνθήκες μεγάλου εκλογικού ρεύματος αλλά ξέχασε τη βάση της, το dna της παράταξης. Στο όνομα της προοδευτικής ατζέντας και του φλερτ με κινήματα όπως οι ΛΟΑΤΚΙ+, η κυβέρνηση έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα την ελληνική οικογένεια.
Τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ΔΕΝ είναι σοβαρός λόγος και κίνητρο για ένα ζευγάρι να κάνει οικογένεια.
Μοιάζει με εμπαιγμό και παρομοιάζεται με τα 150 ευρώ για κάθε παιδί που θα εμβολιαζόταν ή ακόμα με το 2% αύξησης του κατώτατου μισθού. Αληθινά κίνητρα είναι οι συνθήκες για δουλειές, οι καλές αμοιβές, τα σοβαρά φορολογικά κίνητρα για τους πολύτεκνους και οι χρηματοδοτήσεις/δάνεια για όσους κάνουν παιδιά.
Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με τέτοιες συνταγές και σίγουρα όχι με την προώθηση της ιδεολογίας των ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία στα μικρά παιδιά…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης