Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο καύσωνας χτυπάει τη κυβέρνηση: Από το «κορωνοπάρτι» στο Προεδρικό Μέγαρο στην ανοσία αγέλης το… 2022

Ο καύσωνας χτυπάει τη κυβέρνηση: Από το «κορωνοπάρτι» στο Προεδρικό Μέγαρο στην ανοσία αγέλης το… 2022
Ο άνθρωπος που υποσχόταν απολύσεις στους ανεμβολίαστους βρέθηκε θετικός…
Σχετικά Άρθρα

Ψάχνονται όλοι όσοι πλησίασαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου το Σάββατο 24 Αυγούστου.
Και αυτό διότι ο Υπουργός έφερε τον κορωνοϊό μαζί του στη δεξίωση χωρίς να γνωρίζει εάν ήταν θετικός καθώς όπως φαίνεται ο ιός δεν είχε επωάσει ακόμα, αυτό έγινε την Τρίτη, δύο μέρες μετά.
Δημοσιογράφοι, πολιτικοί καθώς και ηθοποιοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του έσπευσαν να κάνουν ένα rapid test ή ένα self test για να ησυχάσουν.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο ιός κολλάει και ανάμεσα στους εμβολιασμένους δημιουργώντας και συμπτώματα αφού όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης είχε πυρετό την Τρίτη.
Η ειρωνεία της δεξίωσης του Προεδρικού Μεγάρου είναι η εξής:
O άνθρωπος που υποσχόταν απολύσεις στους ανεμβολίαστους εργαζομένους και πειθαρχικά συμβούλια στους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους βρέθηκε θετικός με κορωνοιό.
Και η δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου, από άντρο των εμβολιασμένων έγινε ένα μεγάλο κορωνοπάρτι.

Ανοσία της αγέλης από τέλη Δεκεμβρίου και αν…

Η εξέλιξη αυτή επικοινωνιακά δυσαρέστησε το Μέγαρο Μαξίμου στην προσπάθειά της να πείσει για τον κόσμο για εμβολιασμούς. Πλέον έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Ο στόχος για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης με 70% εμβολιασμένων πολιτών μέχρι τέλος Αυγούστου δεν υπάρχει πλέον, διότι ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ήταν άτοπος.
Πλέον, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί τέλη του χρόνου.
Από αρχές Ιουνίου, πήγαμε τέλη Αυγούστου, μετά Σεπτέμβρη και τώρα τέλη Δεκεμβρίου.
Είναι ενδεικτικό ότι τα νέα ραντεβού για τον Αύγουστο είναι λίγα (περίπου 20 χιλ) ενώ ουσιαστικά μέσα στο μήνα θα έχουμε μόνο ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης για κάποιους. Οι ρυθμοί έχουν πέσει και ήταν απολύτως λογικό.
Κανένας νέος, παρά τα 150 ευρώ της Freedom pass, δεν θα έχανε την ανεμελιά του Αυγούστου. Επίσης, από Σεπτέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την 3η δόση σε αυτούς που έχουν κάνει νωρίς το 2021 εμβολιασμούς.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και εστίαση

Αν αναρωτηθήκατε γιατί η κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς αλλά προαιρετικούς στους εκπαιδευτικούς, η απάντηση είναι για λόγους επικοινωνιακούς.
Η κυβέρνηση θέλησε να δείξει ένα διαλλακτικό πρόσωπο με τους εκπαιδευτικούς, εκ του ασφαλούς, καθώς γνωρίζει ότι ένα ποσοστό κοντά στο 80% είναι ήδη εμβολιασμένο.
Άλλωστε, φέρνει και ένα δύσκολο νομοσχέδιο για την αξιολόγησή τους οπότε αν είχε επιβάλει υποχρεωτικότητα, τότε θα άνοιγε ένα μεγαλύτερο μέτωπο απέναντί τους.
Οπότε, δεν είχε κανένα νόημα.
Τώρα με την υποχρέωση των rapid test και των self test, θα αυξήσει το ήδη μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς.
Κάτι που δεν έκανε για τους υγειονομικούς και είδε μεγάλες αντιδράσεις.
Ωστόσο, από την άλλη, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους εργαζόμενους της εστίασης με το σκεπτικό ότι έχουν άμεση επαφή με την υγιεινή του κάθε πελάτη. Εκεί, όπως φαίνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό και πρέπει να αυξηθεί γι’ αυτό η κυβέρνηση θέλει να επιδείξει αυστηρότητα.

Εκεί που ήταν να ανοίξει η Μύκονος, κλείνει και η Ίος

Επίσης, η υπόθεση της Μυκόνου ανέδειξε το μεγάλο και επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης. Ενώ Χαρδαλιάς-Μητσοτάκης αποφάσισαν να δράσουν ακαριαία και να επιβάλουν mini lockdown στο νησί των Ανέμων, οι υπόλοιποι υπουργοί προεξοφλούσαν ότι θα ανοίξει ξανά το νησί και θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.
Τώρα, η νέα ενημέρωση είναι ότι ενδεχομένως να επιβληθεί και νέο mini lockdown στην Ίο και να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή να παραμείνει το καρότο και το μαστίγιο των περιοριστικών μέτρων.
Επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης, εμφανίζονται αισιόδοξα για την πορεία του τουρισμού υποστηρίζοντας ότι «έχουμε» στο τσεπάκι το 60% των εσόδων του 2019…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης