Πολιτική

Βαρβιτσιώτης για Βαρώσια: Η Τουρκία δυναμιτίζει τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό

Βαρβιτσιώτης για Βαρώσια: Η Τουρκία δυναμιτίζει τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό
Δεν σταματά η τουρκική προκλητικότητα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Τουρκία δυναμιτίζει τις προσπάθειες για τη λύση στο Κυπριακό διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλήσεις Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι προανήγγειλαν το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων.
«Η ασφάλεια στη γειτονιά μας, όπως ξέρετε, δεν είναι δεδομένη και αυτό φάνηκε από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Τουρκοκύπριου ηγέτη, του κυρίου Tatar, ο οποίος ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος (σε τμήμα) της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.
Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση δυναμιτίζει όλες τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, μεταβάλλει το καθεστώς που υπάρχει στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και βέβαια, δείχνει ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν σταματά για την αλλαγή του καθεστώτος στην Κύπρο και τη δημιουργία τετελεσμένων 47 χρόνια μετά την εισβολή» είπε προσερχόμενο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ.Βαρβιτσιώτης.

Δυτικά Βαλκάνια και οικονομία στη μετά covid εποχή

Στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι διεύρυνση της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια και η επανεκκίνηση της οικονομίας στη μετά covid εποχή.
«Τα δυτικά Βαλκάνια αποτελούν για μας, και η διεύρυνση της Ένωσης προς αυτά, κυρίαρχο στόχο της εξωτερικής μας πολιτικής» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι η εξαγωγή δημοκρατίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια θα επιφέρει σημαντική αλλαγή για τη βελτίωση όχι μόνο της ζωής των εκατομμυρίων των βαλκάνιων λαών αλλά κυρίως για την ασφάλεια στη γειτονιά μας».
«Σήμερα, εδώ από το Μπρντό της Σλοβενίας θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για το πώς θα κινηθεί η Ευρώπη στη μετα-covid εποχή.
Ο ιός και η πανδημία παραμένουν στις ζωές μας και πρέπει να βρούμε τους καλύτερους τρόπους ώστε και η ασφάλεια της υγείας των πολιτών να υπάρχει και παράλληλα να επανεκκινήσει ομαλά η οικονομική δραστηριότητα» υπογράμμισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης