Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Με την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα η κυβέρνηση σαμποτάρει τους εμβολιασμούς

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Με την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα η κυβέρνηση σαμποτάρει τους εμβολιασμούς
Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει βολικούς εχθρούς μέσα στην κοινωνία υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως με την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η κυβέρνηση σαμποτάρει τους εμβολιασμούς διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Η τροπολογία που πέρασε χθες βράδυ η κυβέρνηση, "σαμποτάρει" τον εμβολιασμό.
Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει βολικούς εχθρούς μέσα στην κοινωνία, για να φορτώσει τη δική της αποτυχία», είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφερθείς στην αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έκανε η κυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα να επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες με απλή υπουργική απόφαση, υπογράμμισε ότι «οι κινήσεις αυτές θα έχουν ως κατάληξη να πολώσουν ακόμα και εκείνους που είναι απλά επιφυλακτικοί, στην πλευρά των αντιεμβολιαστών».

Διαφωνία

Ο κ.Ηλιόπουλος επανέλαβε τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «να γίνει ο εμβολιασμός πρόσχημα για κόψιμο μισθών, αναστολές εργασίας ή και απολύσεις».
«Αυτό που χρειάζεται να γίνει για να προχωρήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς και σε όσους φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας, είναι να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε κίνητρα και αντικίνητρα.
Είναι διαφορετικό κάποιος, που δεν έχει εμβολιαστεί, να υποχρεώνεται να προσέρχεται νωρίτερα στην εργασία του για να κάνει τεστ και να μπαίνει μόνο αν είναι αρνητικός και διαφορετικό να χάνει τη δουλειά του» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Να εμβολιαστούμε όλοι

«Από την πλευρά μας, δεν θα χάνουμε καμία ευκαιρία να υπενθυμίζουμε διαρκώς στους πολίτες ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε.
Σε μια πανδημία δεν είμαστε άτομα, είμαστε κοινωνία και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.
Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να σπάσει αυτό το αίσθημα του "όλοι μαζί".
Καλούμε όμως και την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την εγκληματική συζήτηση που έχει ανοίξει για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών.
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που - εν μέσω πανδημίας - αντί να συζητά πώς θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, σχεδιάζει τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή του» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης