Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρές διαφωνίες και διπλές γραμμές στην κυβέρνηση για τις απολύσεις, τα φάρμακα και τη μετάλλαξη Delta

Σοβαρές διαφωνίες και διπλές γραμμές στην κυβέρνηση για τις απολύσεις, τα φάρμακα και τη μετάλλαξη Delta
Το τελευταίο διάστημα, οι υπουργοί έχουν χωριστεί για το θέμα των απολύσεων
Σχετικά Άρθρα

Σοβαρές διαφωνίες σημειώνονται στην κυβέρνηση για τα φλέγοντα ζητήματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του Μαξίμου.
Το τελευταίο διάστημα, οι υπουργοί έχουν χωριστεί για το θέμα των απολύσεων σε όσους δεν εμβολιάζονται και δουλεύουν είτε στο δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Δύο γραμμές στην κυβέρνηση για απολύσεις και ποινές στους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μία σκληρή γραμμή για τις απολύσεις η οποία εκφράζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Αμφότεροι έχουν τονίσει ότι οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες εάν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τελικά εμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν.
Ωστόσο, στις τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει για το θέμα, την αντίθεσή του στις απολύσεις έχουν εκφράσει τόσο ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης όσο και ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος. Το ζήτημα των απολύσεων δίνει την εικόνα μιας ανάλγητης κυβέρνησης και μάλιστα σε μία εποχή που η φθορά είναι μεγάλη, είναι το συμπέρασμα των αντιρρήσεων τους. Μάλιστα, φαίνεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει και κλείνει σε αυτή τη πλευρά. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες, εγκαταλείφθηκε η άποψη για πειθαρχικά συμβούλια που θα εισηγούνταν απολύσεις σε όσους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα δεν εμβολιάζονται. Πάντως, όπως φαίνεται και από τις σημερινές παρεμβάσεις του, ο κ. Βορίδης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα εμείνει στην σκληρή γραμμή.

Σοβαρή διχογνωμία μεταξύ Τσιόδρα και Κοντοζαμάνη για τα μονοκλωνικά φάρμακα

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη σοβαρή διαφωνία που παρουσιάζεται στο κυβερνητικό επιτελείο.
Πριν λίγες μέρες σε μία σύσκεψη με τους επιστήμονες και λοιμωξιολόγους, ο κ. Τσιόδρας προέταξε την ιδέα η κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύεται μονοκλωνικά φάρμακα τα οποία βοηθούν όσους έχουν νοσήσει σοβαρά από τον κορωνοιό.
Η σκέψη του κ. Τσιόδρα είναι ότι δεν θα προλάβουμε να έχουμε εμβολιάσει τόσους ώστε να αποφύγουμε αργότερα τη μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.
Ωστόσο, η εισήγησή του δεν έγινε δεκτή από τον αναπληρωτή Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με την δικαιολογία ότι τα μονοκλωνικά φάρμακα δεν έχουν λάβει ευρωπαϊκή άδεια κυκλοφορίας παρά μόνο άδεια έκτακτης χρήσης. Βέβαια και τα εμβόλια σε πειραματικό στάδιο αλλά χρησιμοποιούνται παγκοσμίως… Πάντως, να πούμε ότι τη χρήση των μονοκλωνικών την έχει προτείνει και ο τομέας υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά η κυβέρνηση έχει αρνηθεί την χρήση τους.

Διαφωνία λοιμωξιολόγων για τη πορεία της μετάλλαξης Delta

Άλλη μία μεγάλη διαφωνία παρατηρείται στους κόλπους των λοιμωξιολόγων για το ζήτημα της κορύφωσης της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων.
Ο Καθηγητής Τζανάκης ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν θα φτάσουμε σε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων όπως αυτά που ακούγονται για 10χιλιάδες ή 15 χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα.
Τονίζει ότι το πολύ να φτάσουμε μέχρι τις 6.500 χιλιάδες και η κορύφωση της έξαρσης να γίνει μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Ο κ. Τσιόδρας όπως και άλλα στελέχη της , ωστόσο, διατηρούν επιφυλάξεις και μιλάνε για «κόλαση» τον Δεκαπενταύγουστο, για κατάσταση που θα ξεφύγει ανεξέλεγκτα εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Και αυτό όμως, δεν βοηθάει την κυβέρνηση να λάβει τα αποτελεσματικά μέτρα.
Με αυτά και με αυτά, όλα συντείνουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ασφαλές σχέδιο εξόδου από τη νέα κρίση που μας έχει θέσει η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν υπολόγιζε την μετάλλαξη Delta, το στοίχημα του καλοκαιριού έχει χαθεί και τώρα αντιμετωπίζει διαφωνίες στο εσωτερικό της για το πως θα φύγει μπροστά από αυτό το αδιέξοδο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης