Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την κοινωνία – Έχει πάρει λάθος πορεία

Η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την κοινωνία – Έχει πάρει λάθος πορεία
Ο πρωθυπουργός έχει μια επιλογή να το πάρει αλλιώς και να σκεφθεί ότι ο ρόλος του είναι να ενώνει τους έλληνες όχι να τους χωρίζει και να τους διχάζει.
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να συμπεριφερθεί με αλαζονεία, να επηρεαστεί από μια ομάδα λοιμωξιολόγων χωρίς καμία κοινωνική αναφορά.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη… έλαβε μέτρα χωρίζοντας την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και η κοινωνία αντέδρασε, όχι με κομματικά κριτήρια αλλά με συναίσθηση ότι επιθυμεί να αποφασίσει για την υγεία του κάθε πολίτης ανεξάρτητα και χωρίς καταναγκασμούς.
Δεν είναι οι ανεμβολίαστοι οι ψεκασμένοι, είναι οι προβληματισμένοι.
Δεν είναι οι ανεμβολίαστοι οι τσαμπατζήδες αλλά οι πολίτες που ανησυχούν, θέλουν την ατομική τους ελευθερία πίσω και την ισότητα μεταξύ των πολιτών.
Δεν είναι οι ανεμβολίαστοι οι άρρωστοι, όποιος είναι ανεμβολίαστος δεν είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Όλη αυτή η προσέγγιση είναι εξωφρενικά τόσο λάθος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια ευκαιρία, ως πρωθυπουργός να ενώσει τους έλληνες ώστε να αντιμετωπίσουν μονιασμένοι το 4ο κύμα covid 19 και την μετάλλαξη Delta που είναι πιο επιθετική σε κρούσματα αλλά πολύ λιγότερο θανατηφόρα.

Ο διαχωρισμός που οδηγεί στον διχασμό της κοινωνίας είναι τραγικό πολιτικό λάθος

Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είναι προσβλητικός και απαράδεκτος διαχωρισμός.
Το bankingnews έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ελεύθερης επιλογής, εάν εμβολιαστείς ή εάν αποφασίσεις να μην εμβολιαστείς και στις δύο περιπτώσεις έχει επιλέξει ελεύθερα και η θέση σου πρέπει να γίνει σεβαστή.
Η κυβέρνηση επέλεξε να μοιράσει την κοινωνία, οι εμβολιασμένοι με όρους κυβερνητικούς είναι οι υπάκουοι πολίτες οι οποίοι πρέπει να τύχουν προνομίων.
Οι άλλοι είναι ανυπάκουοι, ψεκασμένοι, τσαμπατζήδες αυτή η συλλογιστική είναι απαράδεκτη και εκθέτει τον πρωθυπουργό, ο οποίος βλέποντας μεγάλη κόπωση στον εμβολιασμό πήρε δραστικά μέτρα που παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα.

Τα πολλά λάθη

  • Μιλούν για εμβολιασμό και κανείς δεν μιλάει για το φάρμακο.
  • Αποκρύπτουν ότι στο Ισραήλ από τους βαριά νοσούντες με την μετάλλαξη Delta το 61% είναι εμβολιασμένοι
  • Επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την τεκμηριωμένη γνώμη του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ που ανέφερε ότι μετά από 6 μήνες από τον εμβολιασμό η αποδοτικότητα των εμβολίων της Pfizer υποχωρεί από 93% σε 64%.
  • Αποκρύπτουν ότι η Pfizer είναι αυτή που ζήτησε να υπάρξει και 3ο κύμα εμβολιασμού γιατί οι δύο δόσεις μπορεί να μην επαρκούν.
  • Δεν αναφέρουν ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία στα αμερικανικά κέντρα λοιμώξεων τα CDC προειδοποιεί ότι μια τρίτη δόση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στους πολίτες.
  • Δεν παρουσιάζουν την έρευνα 4 διεθνών πανεπιστημίων που αναφέρει ότι οι νέοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από Covid 19 σε ποσοστό 0,00020% και ότι ο κίνδυνος των αυτοκτονιών λόγω των lockdown σκότωσε διπλάσια παιδιά από ότι ο Covid 19.
  • Η Ελλάδα επέλεξε το σκληρό lockdown και η Σουηδία στο άλλο άκρο τα χαλαρά μέτρα.


Ποιο το αποτέλεσμα;
Η Σουηδία σε σχέση μεταξύ κρουσμάτων και νεκρών έχει καλύτερη αναλογία σε σχέση με την Ελλάδα.

  • Η Ελλάδα παραδόξως επέλεξε να διαχωρίσει τους έλληνες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ο διαχωρισμός της κοινωνίας και μάλιστα από την κυβέρνηση είναι ηθικά ανεπίτρεπτος.

Η κυβέρνηση είναι και ενδιαφέρεται για όλους τους έλληνες, δεν είναι κυβέρνηση των μισών πολιτών.

  • Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εστίαση και τα καφέ κινούνται στα όρια της επιπόλαιης γραφικότητας, ανεφάρμοστα μέτρα, χωρίς στρατηγική και χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι ιδιοκτήτες.

Μέτρα που κινούνται στα όρια της ανοησίας για να μην πούμε βλακείας.

Ο πρωθυπουργός έχει μια επιλογή να το πάρει αλλιώς και να σκεφθεί ότι ο ρόλος του είναι να ενώνει τους έλληνες όχι να τους χωρίζει και να τους διχάζει.
Έχει την μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ένας ενωτικός πρωθυπουργός.
Εάν επιμείνει σε αυτή την στάση του γιατί έτσι θα τον συμβουλέψουν οι ανήθικοί της βιοηθικής, οι επικοινωνιολόγοι – λοιμωξιολόγοι και όχι η πολιτική ευθυκρισία… τότε απλά θα γυρίσει την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου ανάποδα.
Ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας έφυγαν κακήν κακώς… η πολιτική ιστορία μπορεί να επαναληφθεί…
Οι πολίτες εύκολα ενθουσιάζονται και εύκολα ξεχνούν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης