Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαμποτάρει τους εμβολιασμούς - Όχι σε απειλές για απολύσεις

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαμποτάρει τους εμβολιασμούς - Όχι σε απειλές για απολύσεις
Καλούμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, σε μια τέτοια πανδημία, οφείλουμε να απαντήσουμε συλλογικά είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με τη στάση της σαμποτάρει τους εμβολιασμούς εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις απειλές για απολύσεις ή αναστολή εργασίας σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.
«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μπροστά σε μια τέτοια πανδημία, οφείλουμε να απαντήσουμε συλλογικά.
Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης η αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην χθεσινή συγκέντρωση αντιεμβολιαστών, είπε πως είναι τεράστιο καμπανάκι και ότι την ευθύνη για αυτήν την κινητοποίηση, την φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση και οι παλινωδίες του κ.Μητσοτάκη.

Αντί για αυτοκριτική, ψάχνουν για εχθρούς

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε μπροστά στη δική της αποτυχία στην πορεία των εμβολιασμών, αντί να κάνει μισή αυτοκριτική, να ψάξει για εχθρούς.
Στην πραγματικότητα είναι η πολιτική της που σαμποτάρει τους εμβολιασμούς.
Μιλάμε για αποτυχία, γιατί η κυβέρνηση έλεγε ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε το 70% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένους και μπήκαμε στον Ιούλιο με μόλις 40%.
Γιατί πήρε 2 εκατ. λιγότερα εμβόλια από τη Moderna, όπως αποκάλυψε το Politico και ποτέ δεν το διέψευσε.
Γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχει λύσει το πρόβλημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού των συμπολιτών μας με προβλήματα μετακίνησης.
Γιατί ποτέ δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια υγεία, αλλά αντίθετα ανοίγει τη συζήτηση για το κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ναι στην υποχρεωτικότητα, όχι σε απολύσεις – αναστολές εργασίας

«Συμφωνούμε με την υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως στους υγειονομικούς ή στους ανθρώπους που εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Αλλά με πολύ μεγάλη προσοχή στην ισορροπία ανάμεσα σε κίνητρα και αντικίνητρα.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συζητάμε ούτε για απολύσεις ούτε για αναστολές εργασίας.
Είναι άλλο το να υποχρεώνεται κάποιος, που δεν έχει εμβολιαστεί, να προσέρχεται νωρίτερα στο χώρο εργασίας του για να κάνει τεστ και είναι άλλο το να συζητάμε για απολύσεις.
Η απόλυση ή η αναστολή εργασίας είναι επικίνδυνες λύσεις, και φαίνεται πως η γκάφα της κας. Μιχαηλίδου σχετικά με τις απολύσεις αποκάλυψε συζητήσεις που ήδη υπάρχουν στη ΝΔ περί απολύσεων», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης